2Binsite Artikel Website
Image default
Alarmsysteem

Vertrouwen in sloten

Dagelijk worden sloten door ontzettend veel mensen in vol vertrouwen in gebruik genomen. We leggen echt een enorm vertrouwen in sloten en de meeste mensen zijn zich er niet bewust van wat er zich allemaal afspeelt in en slot wanneer de sleutel wordt ingevoerd.

Het is algemeen bekend dat alle sleutel verschillend zijn en dat sloten alleen de sleutel accepteren die daar bij past. Maar het is voor de meeste mensen een mysterie hoe dit allemaal te werk gaat en hoe dat slot weet dat het om de juiste sleutel gaat. Wat is er allemaal gaande in het slot dat ervoor zorgt dat alleen een sleutel
dit proces in werking kan stellen?

Net zoals er mensen helemaal gefascineerd zijn door computers en de techniek erachter zijn er dus ook mensen die geintrigeerd zijn door sloten en de werking daarvan.

 

Lockpick sport: de kunde van sloten manipuleren.

Deze mensen zijn niet bang om techniek onder de loep te leggen en met een kinderlijk nieuwsgierige houding te kijken naar hoe sloten nou precies werken. Want het is makkelijk om bedrijven die sloten te vertrouwen op hun woord dat een slot ook daadwerkelijk veilig is. Maar hoe veilig zijn ze nu echt?

Er is een sport aan toegewijd die beoefend wordt door een groep nieuwsgierige mensen. Vaak zijn dit mensen met een technische houding die het leuk vinden om te kijken of ze een slot te slim af kunnen zijn. Deze sport heet lockpicking en bestaat al zolang als dat sloten bestaan.

Sinds ongeveer 20 jaar geleden is deze sport enorm in opkomst en worden er ook internationaal wedstrijden en evenementen georganiseerd. Naast lockpicking wordt het ook weleens de locksport genoemd en het is gewoon legaal om te beoefenen zolang je het op je eigen sloten doet of wanneer je toestemming hebt van de eigenaar van het slot waarmee je wilt lockpicken.

Het is echter niet aan te raden om te lockpicken op een slot dat je nog in gebruikt hebt want het kan altijd gebruiken dat je per ongeluk het slot op een of andere manier beschadigd waardoor het onbruikbaar wordt. Niet het beste idee om het gelijk om je eigen voordeur slot te proberen dus. Je kun het beste eerst gewoon een goedkoop cilinderslot of hangslot halen bij de lokalte bouwmarkt om mee te oefenen. Deze zijn verbazingwekkend simpel te openen met lockpicking.

Je moet je natuurlijk eerst wel een beetje verdiepen in de theoretische achtergrond van een slot voordat je kan beginnen. Je moet wel weten wat je nu precies probeert  te bereiken tijdens het lockpicken. Maar het is dus redelijk makkelijk om ook zelf mee te beginnen! Misschien een leuke nieuwe hobby?

http://lockpickwebwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Een camerabewaking kopen tegen een goede prijs

Op zoek naar een goed en betrouwbaar alarmsysteem.

De beste technische cadeaus voor het gezin dit jaar

Kies ik een draadloze of bedrade bewakingscamera

Slotenmaker in Amsterdam Zuid, Oost, Noord óf West nodig?

alarmsystemen