2Binsite Artikel Website
Image default
Media

Wags Football

Wags Football

Wags” betekent: “Wives and Girlfriends” van populaire athleten. De term wordt ook wel eens afgekort tot “WAG”. Deze term werd voor het eerst gebruikt in een Brits roddelmagazine in 2006, tijdens de FIFA World Cup. Een goed voorbeeld van een WAG is Victoria Beckham, vrouw van team captain en voetbal ster David Beckham.

Een atleet daten

Je hoeft niet per se getrouwd te zijn met een voetbal ster om een “Wags Football” genoemd te worden. Zo zijn er ook veel celebrities die maar een paar weekjes een relatie hadden met een atleet, maar die nu nog steeds “Wag” genoemd worden. Neem bijvoorbeeld Kim Kardashian eens als voorbeeld, zij heeft zich een paar maanden lang in het gezelschap van een bekende NBA Football ster bevonden en wordt hier nog steeds op aangesproken. Andere voorbeelden van “Wags” die nu nog steeds nog wel eens zo genoemd worden zijn Carrie Underwood, Hilary Duff en popster Ciara.

Wags en fashion

Een groot deel van de allure van “Wags” is de status die er bij komt kijken. Wanneer men een atleet date, weet je direct dat er goed voor een “Wag” gezorgd wordt. Er is voldoende geld in de relatie en dat is te zien ook! Wags dragen vaak de laatste mode, de duurste handtasjes en de mooiste make-up. Het is zelfs zo dat er vrouwen over heel de wereld zijn die zichzelf een “Wannabee Wag” noemen. Zij aspireren om ooit een atleet te daten, maar tot die tijd shoppen ze er graag op los.