• Advies over overstappen van energie maatschappij

  2binsite

  Energiemaatschappijen, we kunnen ze al niet meer op 2 handen tellen. Wat je waarschijnlijk al wel weet is dat je tot honderden euro’s per jaar kan besparen als je de overstap maakt naar een nieuwe energieleverancier. Dit niet alleen door lagere prijzen maar evengoed door mogelijke welkomstkortingen. Ondanks dat vele mensen er van weten worden ze toch tegen gehouden om het effectief te gaan doen. Is het de administratieve rompslomp? Is het omdat mensen niet weten hoe er aan te beginnen? Wat de reden ook mag zijn, wanneer je dit artikel gelezen hebt, heb je meteen advies over overstappen van energie maatschappij!

   

  Online energieleveranciers

   

  Een van de belangrijkste tips bij het vergelijken van energieleveranciers, is dat je je best kan focussen op energieleveranciers die uitsluitend alles regelen via het internet. Op deze manier kunnen deze leveranciers heel wat kosten besparen en zijn ze vaak goedkoper dan de ouderwetsere leveranciers die niet alles online doen.

   

  Houdt rekening met alle parameters

   

  Vele mensen kijken naar de algemene energieprijzen van leveranciers en denken dan meteen dat ze goedkoper af zullen zijn bij die leverancier. Dat blijkt na enig onderzoek dan niet altijd waar te zijn. Er zijn namelijk verschillende parameters waar je rekening mee moet houden als je leveranciers gaat vergelijken. Zo is belangrijk om te weten of jij een dubbel- of enkelvoudige meter hebt. Geniet je bij je huidige leverancier van een variabel of een vast tarief? En geniet je bij de nieuwe leverancier van welkomstkortingen? Heel dit plaatje bekijken, zorgt er voor dat jij de juiste vergelijking kan maken.

   

  Verschil tussen groene stroom en grijze stroom

   

  Hoewel veel mensen vroeger voor groene stroom wilden kiezen, was dit toch niet altijd zo evident. De prijs had hier voor het grootste deel mee te maken aangezien groene stroom vroeger een pak duurder was dan grijze stroom. Tegenwoordig is dit prijsverschil verwaarloosbaar. Ben je dus iemand die graag groene stroom krijgt? Dan moet je hier zeker goed naar kijken als je leveranciers vergelijkt. Er zijn immers energieleveranciers die groene stroom met grijze stroom durven mixen.

   

  Overstap wordt volledig geregeld

   

  Een van de grootste oorzaken waarom mensen zich niet aan een overstap wagen is het administratieve gedeelte en de angst dat er vanalles misloopt. Wel tegenwoordig hoef jij je daardoor niet meer te laten tegenhouden. Alles wordt namelijk vlekkeloos voor jou geregeld door de nieuwe leverancier, zelfs het stopzetten van jouw contract met de huidige leverancier. Als dat niet handig is?

   

  https://123vergelijkers.nl/energie/

  Categories: Energie

  Tags: ,

  Comments are currently closed.