2Binsite Artikel Website
Image default
Horeca

Zorg dat je elektrische apparaten langer mee gaan

Zorg dat je elektrische apparaten langer mee gaan.

Dat is voor veel dingen beter, maar zeker ook voor je portomonee. Een grote boosdoener voor al je elektrische apparaten met een verwarmingselement is natuurlijk kalk. 

Kalk is een zeer goede isolator. Een kalklaag zorgt dat warmte slecht overgedragen kan worden op het water.

Zou je een centrale verwarmingsradiator inpakken met een deken, vervolgens zet je de verwarming aan, wordt het dan warm?
Ja, op zich wel iets, maar de deken vertraagt de warmte overdracht wel gigantisch. Zo werkt dat ook met kalkaanslag op verwarmingselementen van bijvoorbeeld de warmwaterboiler. 

Ook bij de waterkoker zal het door de vorming van kalk dus langer duren voordat het water zal gaan koken. Dit zal dus ook meer aan elektriciteit gaan kosten. 
Kalkaanslag kost gewoon altijd geld. En dat is niet nodig. Bij de waterkoker kan je nog met ontkalker aan de slagmaar bij een cv kan je dit niet zien en al zeker niet verwijderen, bij een boiler merk je het doordat het water minder hard uit de kraan stroomt. Met als gevolg; de apparaten worden steeds minder zuinig.

Raakt een verwarmingselement defect door kalkaanslag?

Jazeker, de verwarmingselementen zullen op een gegeven moment kapot gaan als te veel kalk zich al heeft afgezet op het verwarmingselement. 
De kalk werk als isolator, het verwarmingselement kan daardoor zijn warmte niet meer goed kwijt, zal daardoor te heet worden en doorbranden.

Hoe komt kalkaanslag op een verwarmingselement?

Wanneer het harde water verwarmd wordt, door een verwarmingselement in een boiler, waterkoker, espresso apparaat, wasmachine enzovoorts zal er ketelsteen ontstaan, ook wel kalksteen genoemd. Door het te koken zal het neerslaan op het warme oppervlak. Het kalksteen vormt een grauwige, witte laag. Iedere keer dat water verwarmd wordt zal er een laagje kalksteen/ketelsteen bij komen, zo vormt zich een steeds grotere isolerende laag om de verwarmingselementen heen.

Een elektrische boiler die de kalkvorming tegen gaat.

Dus als je boiler toch al aan vervanging toe is, is het misschien handiger, een boiler te kopen met een anti- kalkfunctie. En een elektrische als het even kan. We moeten toch allemaal van het gas af en de aanschaf van een elektrische boiler is veel voordeliger dan een gas ketel. 

 

Besparen op de onderhoudskosten door slimme keuzes te maken.

Het gerenomeerde merk DAT is ermee aan de slag gegaan, zo is de DAT Aparici ECO Premium ontstaan.
Deze elektrische boiler heeft een anti-kalk functie. Hierdoor hoef je geen onnodige onderhoudskosten te maken.

De elektrische boilers van DAT zijn uitgerust met verwarmingselementen met een droge weerstand. Zo komen de elementen niet in contact met het water en maakt kalk geen kans en mocht er toch iets met het verwarmingselement zijn, kan deze simpel verwisseld worden zonder dat je de boiler leeg moet laten lopen.

 

 

 

De boilers zijn te koop via elektrischeboiler.eu en ze zijn er in 30, 50, 80 en 100 liter.
De DAT Aparici ECO Premium heeft twee tanks met in iedere tank een anode en verwarmingselement. Zo is er minder warmte verlies en een snellere opwarming van het water doordat er minder menging met koud water is. Ook energiebesparend dus.

 

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home

Gerelateerde artikelen

Hippe Koffie kar huren voor jouw evenement?

Organiseer je ook een leuke familiedag in Twente?

Leuk feest feest organiseren? Tover iedere locatie om tot een echt café