2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Welke soorten glasmozaïek zijn er?

Glas mozaïek is een van vele kunstvormen. Mozaïek waarbij een grote afbeelding wordt verdeeld uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes genaamd (tesserae), deze worden vaak in een vloer of wand gemetseld. Daarnaast is het mogelijk om met glas een glas in lood-mozaïek te maken. Vroeger werden in de Griekse en Romeinse tijd gebruikt in luxe villa’s. Vaak waren hierop afbeeldingen te zien van goden en/of keizers. 

Waar rekening mee houden bij het uitzoeken van glas mozaïek

Als je mozaïek gaat uitzoeken dan moet je rekening houden met enkele aspecten. Je soort mozaïek kan afhangen van de ruimte waar uiteindelijk het mozaïek geplaatst zal worden. Daarnaast kun je kiezen uit talloze verschillende patronen en kleuren, deze kun je matchen aan je huidige interieur. Doordat veel mozaïek beschikbaar is in talloze kleuren kun je bijna altijd iets vinden wat binnen jouw eigen interieur past, zoals bijvoorbeeld mozaïek tegels wit.   

Materiaaleigenschappen van glastegels

Er zijn vele diverse soorten en materialen in mozaïek te vinden. Glas mozaïektegels is de meeste gebruikte mozaïek soort. Deze zijn in allerlei kleuren te verkrijgen en heeft oneindig vele mogelijke effecten. Glasmozaïek is daarnaast perfect te gebruiken bij vloerverwarming. Het is namelijk een onverslijtbare tegels en heel gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is er ook keramische mozaïek wordt met name gebruik bij badkamers, dit komt doordat deze tegels met name bedoeld zijn voor wanden. Het wordt namelijk gebakken met een dun glazuurlaagje, hierdoor is het een vrij kwetsbare tegel. Als laatste is er ook een natuursteen mozaïek, deze bestaat uit hele kleine natuursteentjes. Doordat dit product is gemaakt van natuursteen, zal dit bijna nooit in een rechte lijn aangeleverd worden.   

 

https://www.topmozaiek24.nl/

Gerelateerde artikelen

Een dakdekker in de omgeving van Lommel

Wat komt kijken bij een nieuwe website laten maken?

Wasbare luiers van Billie Wonder