2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Wat u moet weten over COVID-19-testen!

Wat u moet weten over COVID-19-testen


Testen op het nieuwe coronavirus (COVID-19) nemen in veel gemeenschappen toe. Maar wie heeft coronavirus-tests eigenlijk nodig en welke soorten tests zijn het meest nauwkeurig? Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een COVID-19-neusuitstrijkje? En wat betekent het als uw testresultaten negatief zijn?

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een COVID-19-neusuitstrijkje? Hoe werkt COVID-19-testen?

De persoon die de test uitvoert, steekt een lange stok met een zeer zachte borstel aan het uiteinde – een beetje als een pijpenrager – in je neus en draait deze een paar seconden rond. De zachte haren zullen daar een monster van afscheidingen verzamelen voor analyse. Het wattenstaafje moet behoorlijk ver teruggaan, omdat cellen en vloeistoffen langs de hele doorgang moeten worden verzameld die de basis van de neus met de achterkant van de keel verbindt om een ​​echt goed exemplaar te krijgen.

Het lichaam is echter niet gewend om een ​​voorwerp in dat gebied te hebben, dus het creëert veel heel vreemde sensaties. Ten eerste activeert het de traanreflex, wat betekent dat je tranen in je ogen krijgt als het correct wordt gedaan. Ik zou niet zo ver gaan om te zeggen dat het pijn doet, maar het is ongemakkelijk. Omdat het wattenstaafje ook de achterkant van de keel raakt, kan het ook een kokhalsreflex veroorzaken.

Zijn er nog andere soorten COVID-19-tests beschikbaar?

Ja, er kunnen tests worden uitgevoerd op andere soorten specimen die minder invasief zijn, zoals een keeluitstrijkje. Maar ze zijn minder gevoelig dan de COVID-19 neusuitstrijkje-test. Speeksel is een ander type specimen dat wordt onderzocht, maar de jury is daar nog niet over uit. De voorlopige gegevens zien er veelbelovend uit. Maar we wachten nog steeds op grotere studies om deze eerste bevindingen te bevestigen.

Naast nucleïnezuurtests, die het genetisch materiaal van een virus detecteren, zijn er ook antigeentests, die de aanwezigheid van virale eiwitten detecteren die de productie van antilichamen stimuleren, of de reactie van het immuunsysteem op indringers.

Hoewel antigeentests sneller zijn, zijn ze ook veel minder gevoelig dan nucleïnezuurtests. Dus hoewel een positieve antigeentest informatief is, zou een negatief resultaat moeten worden bevestigd door de gevoeliger nucleïnezuurtest.

Het is belangrijk om de best mogelijke specimens te verkrijgen, dus COVID-19 neusuitstrijkje testen, inclusief nucleïnezuur testen, wat we doen voor onze patiënten hier bij coronatest , blijft de beste optie. Wat heeft het tenslotte voor zin om een ​​test te doen als u geen nauwkeurig antwoord kunt krijgen?

Hoe zit het met COVID-19-tests thuis? Zijn hun resultaten betrouwbaar?

Bij tests thuis is meestal een persoon betrokken die zijn eigen monster verzamelt en vervolgens naar een testfaciliteit verzendt. Hoewel het vooruitzicht om op COVID-19 te testen in de veiligheid en het comfort van uw eigen huis vrij aantrekkelijk is, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze testkits voor thuis nog onbekend.

Er zijn zorgen over de kwaliteit van de monsters die mensen bij zichzelf verzamelen, de integriteit van de monsters tijdens verzending en de expertise van het laboratorium waar de tests zullen worden uitgevoerd. Totdat deze zorgen kunnen worden weggenomen, is het het beste om monsters te laten verzamelen door getrainde medische professionals en te laten testen in gecertificeerde laboratoria die worden vertrouwd door uw huisarts.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik getest moet worden op COVID-19?

Een COVID-19 neusuitstrijkje moet worden voorgeschreven door een arts. Dus als u denkt dat u misschien getest moet worden op COVID-19, neem dan contact op met uw huisarts.

Bronnen:
coronatest-hardenberg.nl
coronatest-leiden.nl
coronatest-oosterhout.nl
coronatest-tilburg.nl
https://corona-teller.nl/

Gerelateerde artikelen

rode sproeten verminderen

Fysiotherapie Alkmaar bij pijn inschakelen

Wat is hormonale acne?

Alles over een kunstgebit

De lekkerste koffierecepten

Stoppen met roken?