2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Grand Prixs die gaan komen?

De laatste maanden zijn er weer een hoop nieuwe Grand Prixs bekend gemaakt. Sommige stonden vorig jaar al op de planning (Vietnam en natuurlijk Zandvoort) die helaas door Covid-19 nog op hun debuut moeten wachten. Alleen de GP van Zandvoort staat voor dit jaar nog op de planning. Vietnam wordt nog een jaar uitgesteld. Er zijn daarentegen wel nieuwe GP’s bekend gemaakt. Wat kunnen we daarvan verwachten?

 

De GP van Saoedi-Arabië

Een debutant op de klandender van de Formule 1 is de GP van Saoedi-Arabië die verreden gaat worden op het Jeddah Street Circuit dat in 2023 wordt aangepast naar een ontwerp van Hermann Tilke (hij was ook verantwoordelijk voor de andere circuits in het Midden-Oosten). Dit is de derde Grand Prix die in het Midden-Oosten wordt verreden. Net als de seizoensafsluiter in Abu Dhabi als nachtrace verreden zal worden. Het circuit is 6,175 km lang en gaat 50 rondjes tellen met een totale afstand van 308,75 km. Ook wordt dit het circuit met de meeste bochten op de kalender (27 bochten). Het circuit zal wel alleen dit jaar gereden worden. Vanaf het seizoen 2023 zal het circuit anders gevormd worden. Herrmann Tilke is hier verantwoordelijk voor. Hij was ook verantwoordelijk voor de andere circuits in het Midden-Oosten.

Wat we kunnen verwachten van deze GP is dat het een Grand Prix wordt met hoge snelheden (verwacht tot rond de 252 km/u) met snelle korte bochten. Kortom, dit is een weekend om naar uit te kijken.

 

De GP van Miami

De Verenigde Staten kunnen weer een Grand Prix aan het lijstje toevoegen: de GP van Miami op het terrein rondom het stadion van NFL team Miami Dolphins. Het zal de elfde in de historie van de F1 zijn dat er in de VS geraced zal worden. Het circuit zal 5,41 km lang worden, met 19 bochten en drie rechte stukken die alle drie potentiële DRS-zones kunnen zijn. Volgens de FIA zal het een nieuwe twist brengen aan hoe de Formule 1 nieuwe circuit zal gaan vormen. Er is weinig hoogteverschil, dus ook meer mogelijk voor hoge snelheden. Met verschillende tests wordt er verwacht dat coureurs een maximale snelheid van wel 320 km/u zullen gaan behalen.

Wat we kunnen verwachten van deze GP is veel inhaalmanoeuvres in de bochten en aanval van ver van achter. Auto’s die sneller moet het rechte stuk zijn zullen wel een voordeel hebben op dit circuit.


Check ook even GPToday.net voor alle nieuwtjes rondom Max Verstappen en de Formule 1!

Gerelateerde artikelen

Rijschool Amersfoort | Goedkoop en goed!

Is er een tankpas voor de privé auto? De voordelen en nadelen op een rij.

Microvezeldoek auto