• Wat kan ik met een waterontharder?

  2binsite

  Waterontharders zijn handige apparaten, maar veel mensen kennen ze nog niet. Voordat we hierop ingaan is het belangrijk om te vertellen waar ze goed voor zijn. Dit begint allemaal bij ons drinkwater.

   

  Hoe zit het precies?

   

  Ons drinkwater wordt diep onder de grond gewonnen door de watermaatschappijen. Voordat het water in de bron terecht komt sijpelt het door veel verschillende soorten grond. In deze grond zitten mineralen zoals calcium en magnesium. Allemaal in principe goede mineralen die door dit natuurlijke proces bij ons in het drinkwater belanden. Helemaal niet schadelijk voor onze gezondheid, gezond zelfs.

   

  Wat er echter gebeurt als deze mineralen samen komen in onze waterleiding is minder leuk. Samen vormen ze namelijk kalk en dit is schadelijk voor een hoop dingen in je huishouden. Niet alleen gaan je apparaten er eerder kapot van, maar ook je stroomverbruik gaat omhoog. Door kalkaanslag hebben je machines zoals de wasmachine en het koffiezetapparaat het zwaarder en moeten ze harder werken voor hetzelfde bakje.

   

  Het liefst wil je dus de kalkaanslag voorkomen voordat het in je leidingen terecht komt en hier kun je een magnetische waterontharder voor gebruiken. Op waterontharderlease.nl vind je naast een geschikte ontharder ook een hoop reviews die je kunt gebruiken voor je onderzoek.

   

  In deze vergelijkingen wordt de magnetische kracht van verschillende apparaten getest. Ook worden de aanschafprijzen naast elkaar gelegd. Een van de vergelijkingen die je hier vindt is bijvoorbeeld de Alpenwater Pro waterontharder test vergeleken met de Aquamag 7000.

   

  De ontharders zijn eenvoudig te plaatsen op je waterleiding. De magneten moeten voorkomen dat de verschillende mineralen zich tot kalk gaan vormen. Hiermee kun je dus besparen op je energierekening en scheelt het je ook nog uren schoonmaken. Je sanitaire voorzieningen hebben veel minder last van de kalkaanslag. Voorkomen is in de meeste gevallen beter dan genezen.

   

  Categories: Huishoudelijk

  Comments are currently closed.