2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Wat is een waterontkalker?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, een waterontkalker of waterontharder. Het is een apparaat dat je thuis kunt gebruiken om kalkaanslag tegen te gaan. In dit artikel vertellen we je alles over het nut van een waterontkalker.

 

Wat is een ontkalker?

Voordat we in gaan op de waterontkalker zelf is het handig om te vertellen waarvoor het nodig is. In ons drinkwater zitten namelijk een hoop natuurlijke mineralen. Dit is normaal en niet schadelijk voor onze gezondheid. Het wordt echter een probleem op het moment dat deze mineralen zich gaan binden in je waterleiding. Samen vormen enkele van deze mineralen namelijk kalk en dit is wel schadelijk. Niet zozeer voor je gezondheid, maar wel voor je huishoudelijke apparaten en je energierekening. Ook het milieu heeft er last van.

 

Veel mensen willen daarom de kalkaanslag tegen gaan, maar ze weten niet zo goed hoe dat moet. Altijd maar dat schrobben gaat vervelen en is ook niet echt een oplossing. Met een waterontkalker daarentegen kun je zonder al te veel problemen en met een relatief lage investering een hoop kalkvorming tegen gaan. 

 

Een waterontkalker kopen is een relatief kleine investering die nog lang zijn vruchten af kan werpen. Je plaatst het namelijk eenmalig op je waterleiding en door de sterke magneten kan het kalk zich niet zo eenvoudig binden. De vraag is nu alleen nog welke magnetische waterontharder je moet aanschaffen. Hiervoor zijn er verschillende testen gedaan en vergeleken, zoals bijvoorbeeld de amfa4000 test met de Aquamg 7000. Niet alleen de kracht van de magneet is hier naast elkaar gelegd, maar ook de prijs komt ter sprake.

 

Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar de beste waterontharder voor je huis. Onthoudt dat schoonmaakmiddel duur is en ook nog eens slecht voor het mileu. Weet je daarom de kalk bij de bron tegen te gaan, dan scheelt dit je een hoop tijd en geld en betaald een ontkalker zich bijna zelf terug.

 

Gerelateerde artikelen

Huis te koop Alphen aan den Rijn biedt volop mogelijkheden

Geef het zware werk uit handen aan een verhuisbedrijf uit Rotterdam

Aantal inbraken daalt al jaren, maar niet overal