• Wat doet een scheidingstransformator?

  Cookiebeleid

  Heeft u een baan in de spoorwegen- , energie- scheepvaart sector? Dan heeft u vast wel eens van een scheidingstransformator gehoord. Dit is een apparaat dat gebruikt wordt om de spanning te veranderen. Het veranderen van de spanning is nodig vanwege de galvanische scheiding tussen de verschillende wikkeling, de primaire en secundaire wikkeling om precies te zijn.

  Bij een scheidingstransformator werkt dit echter anders dan bij een standaard transformator. Meestal is de uitgangsspanning namelijk even hoog als de ingangsspanning. We vertellen hier verderop in het artikel meer over.

  Hoe werkt dit dan?

  Om duidelijk te maken hoe een scheidingstransformator precies werkt, gaan we daar verder op in. De transformator geeft energie over aan het boordnet. Hierbij maakt de scheidingstransformator geen rechtstreeks elektrisch of contact. Vervolgens wordt de elektriciteit in de ringkerntransformator omgezet in magnetisme. Dit magnetisme wordt daarna weer omgezet naar elektriciteit.

  Gebruikt u de scheidingstransformator voor een schip? De nul leiding van de secundaire zijde van de trafo zijn verbonden met alle metalen delen van het schip en met de behuizing. Is er sprake van een storing op het schip? Dan treedt een zekering of een aardlekschakelaar in werking.

  Verschillende soorten

  Opijnen Transformer Solutions biedt meerdere verschillende scheidingstransformatoren aan. Hierbij kunt u denken aan een ontstoot transformator of een drie fasen transformator. De ontstoor versie beschikt over een ingebouwd statisch scherm. Dit scherm blokkeert stoorsignalen op distributielijnen. Welke variant ook passend is voor uw situatie: ze zijn allemaal geschikt om computers en andere elektronische apparatuur te beschermen.

  Producent en leverancier van voedingen en transformatoren

  Op zoek naar een scheidingstransformator of een andere transformator die de spanning verhoogt of juist verlaagt? Dan raden we ten zeerste aan om eens een kijkje te nemen op de website van Opijnen Transformer Solutions. Dit bedrijf kan standaard producten leveren, maar ook snel maatwerk leveren. De kracht van di bedrijf ligt dan ook in het snel op maat produceren van transformatoren en voedingen die over uiteenlopende eigenschappen beschikken.

  https://www.opijnen.com/

  Categories: Bedrijven

  Comments are currently closed.