• Wat doet een scheidingsmediator

  Wanneer je besluit om te gaan scheiden, komt er veel op je af. Er moet ontzettend veel geregeld worden. Waarschijnlijk heb je nog nooit eerder met een scheiding te maken gehad, dus weet je ook niet goed wat er allemaal gedaan moet worden. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan. Een scheidingsmediator kan je helpen.

  Wat doet een scheidingsmediator wel?

  Een scheidingsmediator dient als neutraal tussenpersoon. Hij of zij kiest geen partij tussen jou of je partner, maar is er om de communicatie tussen jullie in goede banen te leiden. De uiteindelijke keuzes en beslissingen zullen jullie zelf moeten maken. Een scheidingsmediator begeleidt jullie in het hele scheidingstraject en zal jullie wijzen op de afspraken die gemaakt moeten worden en de dingen die er geregeld moeten worden. Er worden verschillende scenario’s besproken en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Het uiteindelijke doel is dat zowel jij als je ex-partner tevreden zijn met de uitkomst van alle afspraken die er gemaakt worden.

  Wat doet een scheidingsmediator niet?

  Een scheidingsmediator is iets anders dan een advocaat. Een advocaat strijdt voor jouw belangen en wil er alles aan doen om jou zo goed mogelijk eruit te laten komen. Een scheidingsmediator doet dit dus niet, die is er puur voor de bemiddeling tussen jou en je ex-partner. Ook neemt een scheidingsmediator geen beslissingen. Knopen doorhakken moet dus echt door jullie zelf gebeuren. Mocht er enige onenigheid ontstaan over de te maken beslissingen, kan een scheidingsmediator jullie de gevolgen van de verschillende scenario’s voorhouden. Op die manier kan je alsnog tot de juiste keuze komen.

  Veel mensen denken ook dat een mediator er is om je relatie alsnog te redden. Dit is niet het geval. Een mediator is er uitsluitend voor jou en je ex-partner, zodat de afspraken op een juiste manier gemaakt worden en iedereen tevreden is met de uitkomst. 

  Categories: Bedrijven

  Comments are currently closed.