• Waar moet je op letten bij valbeveiliging?

  2binsite

  Tegenwoordig zien steeds meer bedrijven de noodzaak in van een veilige werkomgeving. Dit houdt ook valveiligheid in. Bij valbeveiliging denkt men vaak aan vangnetten voor attracties of op een bouwplaats met hoogwerkers. Echter is valveiligheid net zo belangrijk bij een kantoorgebouw. Bij valbeveiliging moet men dus denken aan veiligheidsnetten, randbeveiliging en trappentorens. Voor elke situatie en ieder type gebouw is tegenwoordig een passende oplossing. Bij de installatie is het wel belangrijk dat het personeel weet wat zij doen. Daarom is het handig om te checken of de mensen die het plaatsen in bezit zijn van een hoogwerker certificaat. Dit betekent ook dat zij automatisch goed op de hoogte zijn van de eisen die de arbeidsinspectie stelt. Dit geldt zowel voor de producten die gebruikt worden als de aanbrenging ervan.

  Beveiliging met behulp van valnetten

  Met gebruik van valnetten wordt het risico op een ongeluk tot het minimum beperkt. Het is vaak van belang tijdens projecten in de bouw. Zo kan iemand bijvoorbeeld de veiligheid bij de montage van een dak waarborgen. Uiteraard zijn deze valnetten in verschillende groottes te verkrijgen. Zo kan het nauwkeurig op het project afgesteld worden. Echter is de montering het belangrijkst bij valnetten. Professionals zorgen ervoor dat de netten veilig worden gemonteerd. Dit betekent dat het voldoet aan alle veiligheidseisen. Dit is te waarborgen door te kijken of ze de nodige certificaten hebben. Daarmee voldoet u ook automatisch aan de eisen van de arbeidsinspectie.

  Beveiliging door randbeveiliging

  Dakrandbeveiliging is al sneller verplicht dan mensen denken. Namelijk al bij een hoogte vanaf 2,5 meter. Dakrandbeveiliging plaatsen professionals vaak in combinatie met andere voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij aan valnetten en traptorens. Daarom is het handig een partner te overwegen die alles kan plaatsen. Een bedrijf met een groot assortiment is de beste keuze. Zo weet men zeker dat er een passende oplossing is voor elk type. Vaak is valbeveiliging te zien bij bouwprojecten. Dit geldt voor beide renovatie- als nieuwbouwprojecten. Toch is hekwerk en leuningwerk ook een vorm van randbeveiliging. Dit kan mobiel zijn of een vaste. Ook hieraan zijn strenge regels verbonden. Deze regels betreffen de sterkte en de maximale belasting. Hier geldt ook weer dat het gebruik van de juiste producten net zo belangrijk is als de montage.

   

  Categories: Bedrijven

  Comments are currently closed.