2Binsite Artikel Website
Image default
Particuliere dienstverlening

Waar let je op bij het kiezen van een rijschool in Goes of Roosendaal?

Er zijn veel rijscholen in Nederland en dat maakt het niet makkelijker om te kiezen. Een rijschool in Goes of Roosendaal kiezen is dan ook niet makkelijk als je niet weet waar je op kan letten. We geven je een aantal tips:

Waar kan je als particulier op letten bij het kiezen van een rijschool?

Jouw zoon of dochter is toe aan het behalen van het rijbewijs, jullie wonen in Goes, je zoon/dochter gaat naar Roosendaal voor de studie ‘of visa versa’ en je wilt een rijschool in de buurt. Een rijschool in Roosendaal of Goes vinden is dan wel zo handig, maar waar kan je nou op letten?

We zetten een aantal punten op een rijtje:

–       Slagingspercentage

–       Betrouwbaarheid

–       Flexibiliteit/mogelijkheden

–       Prijs

Slagingspercentage

Het landelijke slagingspercentage ligt gemiddeld rond de 50 %. Dit gaat over de eerste examens en de herexamens zijn hierin niet meegnomen. Er zijn rijscholen die daar onder zitten en er zijn rijscholen die daar ruim boven zitten, maar kan je nou alleen naar slagingspercentage kijken? Ik zou zeggen van niet aangezien er veel meer factoren meespelen. Bijvoorbeeld hoeveel examen heeft een autorijschool op een jaar gedraaid en hoeveel lessen rijdt een rijschool gemiddeld? “Ik bedoel als je bij iedere leerling 60 tot 70 lesuren rijdt, dan moet je toch wel een hoger slagingspercentage hebben?”

Korte samenvatting:

Kijk zeker naar het slagingspercentage, maar neem wel alle factoren hierin mee.

Voor slagingspercentages kan je kijken op de website van het CBR.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een hele belangrijke. Ik heb zelf veel vervelende verhalen gehoord. Bijvoorbeeld iemand die bij een kleine rijschool een heel pakket had afgenomen, de instructeur een ongeluk had gehad en hij zijn lessen niet meer verder kon volgen. Vaak ontstaat er dan een vervelende situatie als je hier van te voren niet over hebt gesproken

Dat betekent niet dat een kleine rijschool niet goed kan zijn, maar zorg dan voor duidelijke afspraken en zet het zwart op wit.

Flexibiliteit/mogelijkheden

Zorg altijd dat je waar krijgt voor je geld en dat de bovenste twee factoren goed zijn bekeken. Daarnaast is het wel zo fijn dat je een rijschool vindt waarbij je minimaal 1 keer per week kan lessen en dat je een goede klik hebt met je rijinstructeur. Het voordeel van een grotere rijschool is dat je minder risico loopt dat je lessen niet door kunnen gaan, maar ook dat je kan switchen van instructeur als daar behoefte naar is.

Prijs

Veel Rijscholen hebben vaak acties die ze doormiddel van hun online marketing kenbaar maken. Houdt daarom van te voren al de social media kanalen van rijscholen in de gaten die aan de bovenste voorwaarden voldoen, zo kan je toch vaak echt flink wat geld besparen.

https://www.mattemburgh-rijopleidingen.com/

Gerelateerde artikelen

Rijschool Den Haag Rotterdam en motorrijlessen Particulier

Slot vervangen in Almere, zo gedaan!

Vindt uw verzekering