• Vrouwen zijn duurzamer dan mannen

  Er moest weer eens een onderzoek uitgevoerd worden welke van de twee geslachten duurzamer en zuiniger zijn. Het onderzoek is uitgevoerd onder maar liefst 1400 Nederlanders, wat ik persoonlijk niet bijzonder veel vind. Maar uit de resultaten van de enquête liegen er niet om… Vrouwen geven vaker dingen weg! En mannen zijn eerder geneigd om dingen te tekenen wanneer het gaat om groene stroom of rijden in een hybride auto dus mannen zijn wel op een goede manier bezig met stroom, dit voeren ze echter thuis niet meteen door… Mannen laten vaker een telefoonlader in het stopcontact zitten zonder dat er een telefoon aan zit. Mijn conclusie is dat veel meer mensen apparaten op stand-by laten staan en dat dit gewoon een vorm van gemak is, ’s avonds een stekker eruit moeten trekken dat alles echt uit is zou een goede oplossing zijn om stroom te besparen bijvoorbeeld.

  Zorgzaam gedrag

  Van vrouwen wordt gezegd dat ze zorgzaam zijn, maar de verschillen die in het onderzoek naar voren kwamen met betrekking op zorgzaamheid zijn minimaal. Er zijn kleine verschillen terug te vinden maar over het geheel zijn deze bijna nihil. Zo zijn mannen en vrouwen even vaak donateur voor een goed doel, nemen ze ook even het vliegtuig als ze op vakantie gaan, eten gemiddeld even vaak en net zoveel vlees en gooien zowel mannen als vrouwen batterijen gewoon in de vuilniston. Milieuvriendelijk gedrag is steeds vaker een uitzondering in plaats van iets dat normaal zou moeten zijn, dat is spijtig!

  Vervoersmiddelen

  Eerder heb ik al gemeld dat zowel mannen als vrouwen even snel het vliegtuig nemen voor een vakantie, maar ook binnen de woonplaats wordt even snel de auto gepakt voor boodschappen, terwijl je dat net zo goed op de fiets zou kunnen doen… Dat je een fiets te duur vindt is onzin want met een leuke korting kan je heel voordelig een fiets aanschaffen – en die verbruikt geen benzine of diesel! De website van HM kortingscode is actief, dus kijk snel of er nog een leuke actie bij zit voor jou! Wellicht zit er zelfs wel een e-bike bij! De elektronische fiets is in opmars, waarom zou je er dan geen gebruik van maken, hoef je die ellendige heuvel vlak bij je huis ook niet meer in het zweet te trappen – motor aan en gaan met die banaan!

  Categories: Aanbiedingen

  Tags: ,

  Comments are currently closed.