2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Vouwgordijnen als raamdecoratie

Vouwgordijnen van www.ilumio.nl zijn niet alleen enorm functioneel, maar zijn ook een prachtige toevoeging aan je interieur. Een optrekgordijn, hoe vouwgordijnen ook wel genoemd worden zijn qua gebruiksgemak ideaal. De naam vouwgordijn komt omdat je ze eenvoudig kunt optrekken en laten zakken. Integendeel tot de rolgordijnen die zich oprollen vouwen deze zich op. Vouwgordijnen hebben een klassieke, romantische en huiselijke sfeer. Handig aan vouwgordijnen is dat ze minder ruimte in nemen dan een normaal gordijn en bedekken vouwgordijnen alleen het raam. Vouwgordijnen zijn beschikbaar in vier verschillende transparanties, een verduisterende, dim-out, lichtdoorlatende en transparante.

 

Verduisterende vouwgordijnen

Als je op zoek bent naar raamdecoratie voor in de slaapkamer, dan zijn verduisterende vouwgordijnen ideaal. Ze zorgen voor een complete verduistering en zijn daarom erg populair voor in de slaapkamer. Met verduisterende vouwgordijnen gordijnen zorg je ervoor dat er geen licht binnen komt waardoor je kunt genieten van een overheerlijke nachtrust. Niet alleen hebben deze gordijnen een verduisterende functie, ook hebben deze invloed op de tempratuur in huis en verbeteren ze de akoestiek. De dikke stof creëert een stilstaande laag lucht tussen je vouwgordijn en raam, dit wordt een isolerende laag dat de warmte buiten houdt. Dankzij de grote oppervlakte van je vouwgordijn vangt deze geluidsgolven wat de akoestiek in huis verbetert.

Een dim-out vouwgordijn is een vouwgordijn die de eigenschappen van een verduisterend vouwgordijn beheerst. Voor het grootste deel houden ze het licht tegen maar verduisteren niet volledig.

 

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Raamdecoratie die perfect is voor je privacy zijn lichtdoorlatende gordijnen. Deze bestaan uit een semi-transparante stof dat genoeg natuurlijklicht doorlaat maar waar je niet doorheen kunt kijken. Dit zorgt voor een perfecte combinatie tussen privacy en licht in huis. Deze vouwgordijnen komen meestal voor in een woonkamer of op kantoor aan de straatkant. Hierdoor kunnen voorbijgangers niet bij je naar binnen gluren en word je niet afgeleid door alles wat erbuiten gebeurt.

 

Transparante vouwgordijnen

Echte sfeermakers in huis zijn transparante vouwgordijnen. Je kunt door deze stof heen kijken waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Wel heb je hierdoor altijd een goed verlichte kamer. Transparante vouwgordijnen laten door al het licht dat ze doorlaten een ruimte erg groot en open lijken. Met deze vouwgordijnen kijk je altijd lekker weg, dus heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin, dan is dit de ideale raambekleding. Wel filtert deze stof het licht iets dat naar binnen komt waardoor je licht in de woonkamer subtiel is.

Gerelateerde artikelen

Huis-site, de plek vol blogs over wooninspiratie!

Waarom zonnepanelen Ijmuiden?

Drie redenen om een scheidingswand voor kantoor te kopen