2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Verschillende soorten pizzabodems

We weten allemaal dat er verschillende soorten pizza’s bestaan, al zit hem dat vaak in de topping. Toch bestaan er ook verschillende soorten pizzabodems. Welke soorten dat zijn en wat de verschillen zijn, lees je hieronder.

De Napolitaanse pizzabodem

De officiële pizzabodem is de Napolitaanse pizzabodem. De eerste pizza die ooit is vastgelegd, is gemaakt in de stad Napels, waar de bodem dan ook zijn naam aan dankt. Bij het maken van een Napolitaanse pizzabodem wordt sterk gelet op de ingrediënten die in het deeg gaan. Ook moet het deeg met de hand worden gekneed en worden gebakken in een traditionele houtoven.

De Italiaanse pizzabodem

Deze bodem mag dan misschien op de Napolitaanse pizzabodem lijken, hij is niet hetzelfde. De bodem wordt net even wat anders bereid en gebakken dan een Napolitaanse en dat maakt dan ook dat hij net wat anders smaakt. Voor de echte pizzakenners is het verschil overduidelijk, maar wanneer je zo af en toe eens een pizza eet, zul je het verschil waarschijnlijk niet opmerken.

De Amerikaanse pizzabodem

De Amerikanen hebben een eigen draai gegeven aan de Italiaanse versie van de pizzabodem en deze kom je vooral veel tegen bij fastfoodketens zoals Domino’s en New York Pizza. De Amerikaanse bodems zijn over het algemeen een stuk groter en dikker, waardoor ze ook een stuk zachter zijn. Het aantal calorieën liggen een stuk hoger met een Amerikaanse bodem, zeker wanneer je voor een pizza met een gevulde kaasrand kiest.

De groentebodem

Een nieuwkomer op de markt is de groentebodem. Deze pizzabodem is, zoals de naam al doet vermoeden, niet gemaakt uit deeg, maar uit groentes. Vaak wordt zo’n bodem van broccoli, bloemkool of wortel gemaakt, maar er zijn enorm veel varianten. Je kunt je voorstellen dat een pizza met een groentebodem de gezondste variant is.

Honger gekregen?

Heb je honger gekregen en wel trek in een lekkere pizza? Je kunt dan een heerlijke pizza bestellen bij Woodstone in Hoofddorp. Woodstone heeft namelijk erg lekkere pizza’s met verschillende bodems!

 

Gerelateerde artikelen

Goji bessen heel gezond

Hoe kiest u de juiste cateraar voor uw feest, een paar dingen om te overwegen

Hoe peren een superfruit zijn die je niet mag missen!