• Vakantiehuis Ameland

  Hou je van lekker uitwaaien op het strand of ben je iemand die graag een ochtendduik neemt? Dan is een vakantiehuis op Ameland nemen een heel goed idee. Als je een weekje vakantie hebt van je vaste baan zal dit veel stress en frustraties weghalen.

  Wat zijn de voordelen van een vakantiehuis op Ameland?

  Eigenlijk moet iedereen wel eens naar Ameland zijn geweest. Je kan heerlijk uitwaaien en genieten van de natuur. Naast de natuur zijn er ook andere activiteiten te beleven. Zo staat er bijvoorbeeld een grote vuurtoren op Ameland. Deze vuurtoren is gebouwd in 1880 en word momenteel niet meer gebruikt. Tegenwoordig word de kust namelijk in de gaten gehouden door camera’s. De vuurtoren schijnt nog wel en is ook geopend voor de bezoekers van het eiland. In de toren kun je interessante verhalen horen van oud-vuurtorenwachters. De gene die de uitdaging aangaat om 236 treden op te lopen zal een mooi panorama beeld te zien krijgen over het eiland. Wat ook veel word gedaan op Ameland zijn de waddenexcursies. Bij deze excursies word verteld over het beheer, ontstaan en de natuurwaarden die er aanwezig zijn op de wadden. Als je namelijk een stukje grond uit de wadden spit zul je zien dat er veel verschillende diertjes en organismes leven. Er word hier ook uitgelegd in wat voor natuurlijk systeem ze leven en dat de zeehond hier ook een grote rol in speelt. Je kan extra genieten van deze activiteiten als je na een dag met activiteiten lekker kan uitrusten in je vakantiehuis op Ameland.

   

  Welke dorpen heeft Ameland?

  Ameland kent 4 dorpen. Dit zijn Hollum, Nes, Buren en Ballum. In Hollum staat de prachtige vuurtoren die over het Waddeneiland schijnt. Ameland heeft 3718 inwoners (2020). Ballum is hiervan het rustigste dorpje met slechts 445 inwoners (2019). Ballum is niet het grootste dorpje, maar word wel gezien als een van de mooiste dorpjes van Ameland.

   

  https://www.eilandverhuur.nl/

  Categories: Vakantie

  Tags: , , ,

  Comments are currently closed.