• Tuindeuren en Stapelblokken online nodig?

  Tuinhout is zeer geschikt voor het maken van een schutting, tuinhuis of bijvoorbeeld een pergola. Echter is tuinhout een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten die in de tuin gebruikt kunnen worden. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over de verschillende soorten tuinhout en wat de voordelen zijn van tuindeur. Lees snel verder voor meer informatie. 

  Verschillende soorten tuindeuren en stapelblokken

  Zoals we in de introductie al even aangaven zijn er vele verschillende soorten tuinhout verkrijgbaar. In de tekst hieronder zullen we kort de meest gebruikte soorten tuinhout voor je toelichten. Op basis hiervan zal je een weloverwogen keuze kunnen maken voor de soort tuinhout die het beste geschikt is voor je wensen en behoeften. Naast teundeuren zijn ook stapelblokken van betondingen erg populair.

  Douglas hout

  Douglas hout is een houtsoort afkomstig van loofbomen. Deze houtsoort staat bekend om haar duurzame kenmerken, maar daarnaast is deze houtsoort ook zeer sterk. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze houtsoort zeer geschikt is voor projecten in de tuin.

  Steigerhout

  Steigerhout is makkelijk herkenbare houtsoort door de unieke uitstraling. Steigerhout wordt erg veel gebruikt in tuinen, maar ook voor het maken van meubels voor binnenshuis is steigerhout zeer effectief. Daarnaast is steigerhout een houtsoort die erg snel droogt en dus ideaal is voor buiten.

  Hardhout

  Hardhout is afkomstig van loofbomen in Europa. Zoals de naam al reeds doet vermoeden is hardhout een zeer harde houtsoort. Dit zorgt ervoor dat hardhout één van de meest duurzame houtsoorten is op onze wereldbol. Wanneer deze houtsoort op een goede manier onderhouden wordt kan het hout tot 25 jaar meegaan. Dit betekent in principe dat je dus eigenlijk maar drie keer in je leven hardhout hoeft aan te schaffen. Ideaal toch?

  De keuze maken voor de juiste teundeuren en stapelblokken

  Wat voor soort tuinhout het beste bij jouw project is afhankelijk van je wensen en behoeften. Wil jij bijvoorbeeld gaan voor een rustieke uitstraling dan zal je zeker goed zitten met steigerhout. Wanneer je voor zeer duurzaam project wilt gaan kan je waarschijnlijk beter uit de voeten met hardhout.

  Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat het meeste hout dat in ons land verkrijgbaar is, altijd van goede kwaliteit is. De meeste houthandelaren in ons land selecteren het hout namelijk op kwaliteit en slecht hout wordt vrijwel nite verkocht.

  Mocht je nu op zoek zijn naar meer informatie over tuinhout dan is het natuurlijk altijd verstandig om contact op te nemen met een houthandel in Nederland. Ons land kent vele verschillende houthandel en de ene houthandel is weer gespecialiseerd in een specifieke houtsoort die bij de ander niet verkrijgbaar is.

  Daarnaast staan de meeste houthandels altijd klaar om hun potentiële klanten te voorzien van passend advies. Door navraag te doen bij deze houthandelaren kom je dus precies te weten wat je te wachten staat wanneer je aan de slag gaat met het verwerken van het hout.

   

  Wij hopen in ieder geval dat jij door dit blogartikel wat wijzer bent geworden en inmiddels weet wat voor stapelblokken en teundeuren je nodig hebt.

  Categories: Tuin en buitenleven

  Comments are currently closed.