• Top 5 beste keepers op dit moment

  2binsite

  Vaak is het voor keepers beter als ze niet teveel opvallen. Toch hebben een paar keepers zichzelf de afgelopen tijd positief laten zien. Bekijk hieronder de Top 5 beste keepers die op dit moment het meest hun keepershandschoenen laten spreken!

  5.    André Onana

  De nog maar 23-jarige keeper van Ajax heeft zichzelf meer dan bewezen het afgelopen jaar. Op het hoogste podium kwam hij met Ajax bijna in de Finale van de Champions League en in de Eredivisie wist hij het kampioenschap binnen te slepen. Ondanks dat hij nog veel risico in z’n spel heeft en af en toe een onhandige kaart pakt, kan hij de beste keeper van de wereld worden. 

  4.   Ter Stegen

  Ook de altijd nog jonge keeper Marc-André Ter Stegen zal z’n keepershandschoenen nog lang niet in de ring gooien. Zo staat hij al sinds eind seizoen 2015/2016 onder de lat bij de Catalanen en is hij nu de onbetwiste nummer 1. De Duitser heeft de afgelopen twee jaar de landstitel weten binnen te slepen en strijdt nu voor de derde landstitel op rij met FC Barcelona. 

  3.   Kasper Schmeichel

  De zoon van de voormalige doelman Peter Schmeichel is onderhand ook alweer 33 jaar. Maar hij laat zien dat hij nog lang niet aan het afbouwen is. Kasper Schmeichel heeft namelijk de meeste ‘Clean Sheets’ van alle keepers in de Premier League. En dit terwijl hij relatief veel reddingen moet verrichten vergeleken met andere keepers van topclubs in de Premier League. Daarnaast strijdt hij momenteel met Leicester City tegen Manchester City om de tweede plek achter Liverpool FC.

  2.   Jan Oblak

  Jan Oblak verdedigt al sinds het seizoen 2014/2015 het doel van Atletico Madrid. Hierin houdt hij in meer dan de helft van de wedstrijden ‘de nul’.  Dit is alleen maar knapper aan het worden, omdat de verdediging van Atletico Madrid niet meer de onverwoestbare verdediging is van een paar jaar geleden. Ook dit seizoen laat hij de minste doelpunten door in 19 wedstrijden waardoor hij een mooie tweede plek heeft weten te verdienen.

  1.   Allison Becker

  De keeper die in december 2019 nog de Yashin Trophy, de prijs voor de best presterende keeper van het afgelopen jaar, wist te ontvangen is de terechte nummer 1 in deze lijst. Hij won deze zomer nog de Champions League en gaat hoogstwaarschijnlijk voor het eerst sinds 1990 voor Liverpool het landskampioenschap weer eens pakken. Bovendien heeft Liverpool de minste doelpunten tegen in de competitie doordat Allison Becker overal z’n keeperhandschoenen tegenaan weet te krijgen.


  Categories: Sport

  Comments are currently closed.