• Tips om een rioolverstopping te voorkomen!

  2binsite

  Het maakt niet uit of men op een klein plattelandsdorpje of in een wereldstad als Rotterdam woont, een riool of afvoer verstopping komt overal voor. Het probleem wordt alleen nijpend wanneer u direct een loodgieter nodig hebt. Loodgieter Rotterdam kunt u altijd bereiken, wanneer de nood het hoogst is. Het eenmaal hebben van een verstopte riolering is een hinderlijk probleem waar een luchtje aan zit.

  Het beste is nog altijd dat u het niet tot een verstopping laat komen, zodat de hulptroepen nog even weg kunnen blijven. Als u merkt dat het afvalwater steeds slechter wegloopt, dan duidt dat op vuil- en vetophoping. Hiervoor zijn goede producten verkrijgbaar bij elke supermarkt of doe-het-zelf zaak, het probleem is dat die kunnen bestaan uit behoorlijke agressieve chemicaliën. Wees daar voorzichtig mee, deze middelen tasten namelijk metaal aan, de gevolgen zijn dan erger dan de kwaal.

  Riool ontstoppen Rotterdam

  Bepaal indien mogelijk de oorzaak van de verstopping. Of neem direct contact op met een loodgieter. Dan bent u wel direct verzekerd van een professionele loodgietersdiensten, die wanneer nodig met een videomonitor door de rioolpijp gaat om na te gaan waar de verstopping zich bevindt. Bent u een gemakzuchtig iemand regelmatig olie of bakvet door de afvoer loost, dan zult u een keer een verstopping krijgen. Aangekoekt vet is een van de grootste boosdoeners. De meest veelvoorkomende oorzaken van een verstopte riool zijn:

  • Bakolie en vetten die in de gootsteen worden weggewerkt zorgen op den duur voor een ophoping.
  • Toilet gebruiken als vuilnisbak, door er vochtige doekjes, wattenstaafjes, maandverband in te gooien. Dit soort producten lossen niet op en komen vast te zitten in de leidingen.
  • Grote bomen vooraan straat, waarvan de wortels overal naar toe woekeren, rioolbuizen beschadigen en blokkeren.
  • U heeft een oude woning die nog aangesloten zit op een oude gres pijp of misschien wel een ijzeren pijp. De een gaat makkelijk kapot en de ander roest na jaren door.

  Als er ergens veel door de afvoer en het riool wordt geperst dan zijn het wel de spoelkeukens. Borden, schalen, pannen, bestek die in een rap tempo afgespoeld moeten worden, waar nog van alles aan en in zit, zoals voedselresten, mayonaise, dressing, sauzen, jus, vet en noem maar op. Dit vereist een speciale aanpak door loodgieter Rotterdam, anders blijft het probleem terug komen. Buiten dat het personeel in de spoelkeuken hun werkwijze moeten aanpassen, zal de eigenaar een extra vetvanger op het riool moeten plaatsen.

  Vetafscheiders zijn apparaten die ontworpen zijn om te voorkomen dat vetten en oliën uit gebouwen, restaurants, ziekenhuizen, enz., direct het openbare riool in gaan. Afhankelijk hoe de situatie is, worden ze binnen of buiten geplaatst. Het is een vernuftig systeem wat u een hoop ellende kan besparen. Het plaatsen of het onderhouden van een vetafscheider zijn een van die vele dingen die onder onze dienstverlening ‘Riool ontstoppen Rotterdam’ vallen.

  Neem als u dit soort klachten hebt direct contact op met Loodgieter Rotterdam, voor direct een afspraak of kijk op de website wat wij voor u kunnen betekenen.

   

  Loodgieter Rotterdam

  Probeer het eerst zelf met huismiddelen. Praktisch in elk keukenkastje staat wel baksoda en azijn. Meng deze twee één op één en giet het in de verstopte gootsteenafvoer. Daarna minimaal een uur wachten voordat u gaat doorspoelen met heet water. Baksoda en azijn gaan gelijk een chemische reactie met elkaar aan door te gaan bruisen, giet het daarom zo snel mogelijk in de afvoer.

  Om toekomstige vet proppen te voorkomen, kunt u ook af en toe waterstofperoxide gebruiken. Dit voorkomt vet aangroei en klontvorming. Voor nog meer effect een deel baksoda een deel waterstofperoxide. Wacht 2 tot 3 uur met doorspoelen van de leiding. Tot slot: Draag bij alles wat u doet veiligheidsbril en handschoenen. Voor overige informatie bezoek onze website en bij nood neem contact op met onze 24/7 service.

  https://loodgieter-rotterdam.nu/

  Categories: Dienstverlening

  Tags: ,

  Comments are currently closed.