• Speciaal machinebouw op maat bij Twin-Tech

  RVS engineering machinebouw

  Speciaal voor bepaalde industrieën biedt Twin-Tech engineering speciaal machinebouw op maat met gebruik van hoogwaardig RVS metaal. Moderne werkplaatsen in o.a. voedingsindustrie en de agrarische sector is RVS metaal gebruik (vaak) een vereiste. Het gebruik van RVS in de machinebouw vergt een andere aanpak en daarvoor is Twin-Tech gespecialiseerd en ervaren ingenieursbedrijf uit Enschede Overijssel. Wij hanteren de richtlijnen van HACCP en EHEDG.

  Specialist in machinebouw op maat

  Voor de ontwikkeling van nieuwe machines kunnen bedrijven bij Twin-Tech aankloppen. We beheersen meerdere disciplines en hebben ervaring in machineontwikkeling in diverse branches. Denk o.a. de maakindustrie, proces- en foodindustrie, agrarische sector en bedrijven die slimme opslag systemen zoeken.

  Voor de ontwikkeling van nieuwe machines werken wij met moderne 3D engineering software om de wensen van opdrachtgevers tot in detail uit werken. Dankzij 3D modellen kunnen we precieze calculaties maken, aangepaste wensen verwerken en alles in detail uitwerken voordat we overgaan tot realisatie van een prototype.

  Prototype design machinebouw

  Na het proces van wensen inventariseren, 3D tekening uitwerken en een concept designen gaan we over naar het ontwikkelen van een prototype machine. Onze hoofdlocatie is gevestigd in het mooie Enschede (Twente), maar gelukkig hebben wij ook een installatie locatie waar wij de de mogelijkheid om te fabriceren, testen en produceren. Deze is gevestigd in Halle (Gelderland).

  In onze werkplaats werken wij uitsluitend met hoogwaardig RVS, staal en aluminium en het materiaalgebruik is altijd in overleg met de opdrachtgever. Daarnaast is het mogelijk dat we ondersteuning bieden in het fabriceren van machines of losse modules prototypes, enkel-stuks en series. Uiteraard voorzien van elektrische bekabeling, besturing en uitgebreide testprocedures. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw prototype? Neem direct contact met ons op.

  Het belang van 3D engineering en technisch tekenen

  Het belang van een goed concept en een duidelijk ontwerp moet niet onderschat worden. Dit is het fundament waarop later het geheel gebouwd wordt. Een goede visualisatie kan bestudeerd worden, zodat bijvoorbeeld gebreken ontdekt kunnen worden en welke aanpassingen nodig zijn om de machine te optimaliseren. Met een duidelijke 3D technische tekening kan een duidelijker beeld gegeven worden wat nodig is, welke stappen ondernomen moeten worden om de machine te maken en wat de correcte manier is om de machine af te werken en te monteren. Een goed voorbeeld is ons project voor Aircrete.

  Case voorbeeld 3D protype tot realisatie

  Onze klant Aircrete is een leverancier van machines en technologieën voor de cellenbetonindustrie. Twin-Tech heeft Aircrete ondersteund bij het ontwikkelen van een nieuwe mix-installatie voor een producent van cellenbetonblokken. De nieuwe grondstof die in het proces gebruikt gaat worden, is as dat als restproduct ontstaat bij kolencentrales. Voorheen werd dit als afval gedumpt in grote velden. De producent wil deze as weer opgraven en verwerken in het productieproces, om zo deze verspilling terugdraaien. Door verontreinigingen ontstaat een verschil in as-kwaliteit, dit maakt het moeilijk om een constante output kwaliteit te realiseren.

  Vraag onze brochure aan of maak een afspraak

  Heb je een uitdaging voor het engineering team van Twin-Tech? Loop je tegen problemen aan binnen je huidige proces of zoek je een maatwerk oplossing? Neem dan direct contact op via info@twin-tech.nl of bel 053 760 1980. Vraag een vrijblijvende brochure aan en kom te weten wat wij allemaal voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

  https://www.twin-tech.nl/

  Categories: MKB

  Tags: , , , , , , ,

  Comments are currently closed.