2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Spannend! Ik ga mijn eerste huis kopen in Amersfoort!

De starters op de woningmarkt hebben het lastig in deze tijden. Sinds de bankencrisis van 2008 moet er meer eigen geld ingelegd worden om een huis te kopen. Niet elke starter heeft dit bedrag op de plank liggen. Ook de huizenprijzen zijn weer flink aan het stijgen. En vaak verkochten woningcorporaties tegen relatief lage bedragen oude huurwoningen, maar vanwege de krapte in de huursector gebeurt dat steeds minder. In Amersfoort en omgeving is dat niet anders. Volgens de site van de NVM makelaar Amersfoort staan er alleen al in Amersfoort zo’n 600 woningen te koop en zijn er naar schatting ruim 23.000 mensen op zoek naar een woning. Een krappe lastige woningmarkt dus.

Tips van de makelaar in Amersfoort 

Maar is het dat helemaal onmogelijk om een huis te kopen in Amersfoort? Met de onderstaande tips moet het vast wel lukken:

  • De aankoop makelaar Amersfoort van de NVM behartigt uw belangen. De makelaar doet de onderhandelingen en wikkelt alles omtrent de koop voor je af. De aankoopmakelaar is overal bij betrokken: van de eerste bezichtiging tot de handtekeningen. Deze makelaars weten vaak veel van de plaatselijke huizenmarkt en dat komt goed van pas.
  • Reserveer wat spaargeld. Er komen altijd extra kosten kijken bij de aankoop van een huis, bijvoorbeeld de kosten voor de makelaar en de notaris. Maar ook de kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Met het spaargeld kunt u deze extra kosten betalen.
  • Kijk naar hoeveel u wilt besteden, in plaats van hoeveel u kunt lenen. U gaat immers wel een schuld aan. Het omdraaien maakt u meer bewust daarvan.
  • Zet alle stappen in het koopproces op een rij en zorg dat u zich overal in verdiept.
  • Denk ook na over de risico’s voor de lange termijn. Kunt u zich het huis nog veroorloven als u werkloos raakt of nog erger: arbeidsongeschikt?
  • Een financieel adviseur kan uw financiele situatie in kaart brengen. Doe dit voordat u een bod uitbrengt. Vaak sluit men de hypotheek hier ook af.
  • Bezichtig het beoogde huis vaker dan één keer. De eerste keer zijn er altijd dingen die u over het hoofd ziet. De eerder genoemde aankoopmakelaar kan hier een kritische blik op geven.
  • Vergeet de bouwkundige keuring niet. Niks vervelender dan wanneer er allerlei bouwkundige gebreken aan het licht komen na de aankoop. Controleer dan ook gelijk de juridische staat. Bijvoorbeeld het bestemmingsplan, of zaken als recht op overpad.
  • Laat altijd ontbindende voorwaarden opnemen in het contract, zodat u er altijd onder uit kunt.

 

NVM makelaar Amersfoort

NVM makelaar Amersfoort is dé meest geschikte makelaar. De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars (NVM) heeft ruim 4400 makelaarskantoren door heel Nederland. De NVM is in 1898 opgericht en het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Alleen al in Amersfoort zijn er bijna 30 makelaarskantoren! Een van de makelaars waar u als huizenzoeker terecht kan is Margitte Schoof. Dit makelaarskantoor is sinds 2001 actief in Amersfoort en heeft dus jaren lang ervaring. Er is dus altijd een geschikte makelaar Amersfoort te vinden in de regio, die u kan helpen bij de aankoop van uw eerst paleisje.

Veel geluk met de aankoop uw nieuwe woning en graag tot ziens!

https://www.schoofmakelaardij.nl/

Gerelateerde artikelen

Oplichting door Slotenmakers

Lekkage herkennen én laten oplossen

Notaris: zeer gebruiksvriendelijk advies