• Schuldhulpverlening in Amsterdam en Rotterdam

  Schuldhulpverlening in Amsterdam en Rotterdam

  We kunnen er helaas niet om heen: de aanmeldingen voor schulphulpverlening in grote steden als Amsterdam en Rotterdam nemen al jaren flink. Aan de ene kant is dat niet zo gek, want er wonen nou eenmaal meer mensen in deze steden. Maar aan de andere kant baart het hoge aantal aanmeldingen ook zorgen.

  De aanpak van schuldhulpverlening in Amsterdam en Rotterdam

  De gemeentes Amsterdam en Rotterdam doen er alles aan om de schuldhulpverlening-instanties te helpen. Zo breidt Amsterdam haar bestaande aanpak van schuldhulpverlening uit door vroegsignalering in te zetten. Het idee hierbij is: hoe eerder schulden worden gesignaleerd, hoe sneller de schulphulpverleners kunnen beginnen met de schuldenaanpak.

  Jongeren en schulden

  Daarnaast wilt zowel Amsterdam als Rotterdam voorkomen dat jongeren al vroeg schulden maken en in armoede leven. Zo wordt het hebben van een baan of het willen volgen van een opleiding gezien als een oplossing om uit een armoedesituatie te komen. De gemeentes willen deze aanpak blijven stimuleren.

  Bewindvoering in Amsterdam en Rotterdam

  Vaak wordt schuldhulpverlening verwart met bewindvoering. Schuldhulpverlening is een vrijwillig traject, waarbij een persoon met schulden hulp krijgt van een schuldhulpverlener. Deze hulpverlener staat de persoon bij en zal er alles aan doen om de schulden weg te werken én te voorkomen dat er nieuwe schulden worden gemaakt.

  Bewindvoering werkt anders: als een persoon onder bewind staat, neemt een bewindvoerder de beslissingen over het vermogen en goederen. De persoon blijft handelingsbekwaam en mag nog steeds zelfstandig rechtsbehandelingen verrichten.

  Finqo als schuldhulpverlener en bewindvoerder

  Als u schuldhulpverlening nodig heeft in Amsterdam of als u iemand kent die schuldhulpverlening in Rotterdam kan gebruiken, kom dan in contact met Finqo. Dit bewindvoerderskantoor is vertrouwd en vakkundig. Finqo is werkzaam door heel Nederland.

  Ook bewindvoering voert Finqo uit in zowel Amsterdam als Rotterdam.

  Finqo

  Adres: Coehoorn van Scheltingaweg 1K, 8442 EZ Heerenveen

  Telefoon: 085 – 016 00 86

  Provincie: Friesland

  https://www.finqo.nl/

  Categories: Bedrijven

  Tags: , , ,

  Comments are currently closed.