2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Met deze tips van een makelaar vind jij je droomhuis

Het vinden van een huis is in de huidige huizenmarkt geen makkelijke klus. De huizenprijzen schieten door het dak, de vraag is groter dan ooit en het aanbod is te klein. Je droomhuis vinden is dus geen makkelijke bezigheid. Misschien dat je iets hebt aan de volgende tips. Een Apeldoornse makelaar heeft enkele tips gegeven waar je aan moet denken als je je droomhuis wil kopen. 

Budget

Het lijkt voordehand liggend, maar niet iedereen heeft dit goed voor elkaar. Om op zoek te kunnen naar je droomhuis, is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je budget is en hoeveel eigen geld je wil inleggen. Het is leuk om een huis te kopen tegen de maximale hypotheek die je kan krijgen, maar kan je dan nog wel leven zoals je wil leven? Of kan je amper rondkomen omdat de maandlasten te hoog zijn? Ook heb je tegenwoordig een flinke smak eigen geld nodig. Daar moet bijvoorbeeld de kosten koper van betaald worden. Tegenwoordig is het ook geen uitzondering als je moet overbieden. Dit wordt ook vaak van eigen geld gedaan. Het is dus belangrijk om van tevoren duidelijke berekeningen te maken om te checken of alles wat je wil ook daadwerkelijk kan. 

Bouwval

Wanneer een huis een bouwval is, schrikt dat vaak mensen af. Niet iedereen is even handig en heeft zin om maandenlang te moeten klussen aan een huis. Toch kan het kopen van een bouwval veel opleveren. Je moet er wat tijd en energie in steken, maar uiteindelijk kan je het huis wel volledig naar je zin maken. Een klushuis koop je vaak relatief goedkoop. Hierdoor blijft er veel budget over om te gaan verbouwen. Op die manier kan je je droom badkamer of keuken laten plaatsen. 

Realistische wensen

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat je van tevoren realistische wensen hebt. Wanneer je met een budget van twee ton op zoek gaat naar een vrijstaande woning met grote lap grond in de randstad, dan weet je dat je keer op keer teleurgesteld gaat worden. Die woningen zijn er wel, maar daar heb je veel meer budget voor nodig. Bedenk dus goed of de wensen die je hebt, passen bij het beschikbare budget. Zo voorkom je dat je blijft zoeken naar iets dat niet bestaat.

 

Gerelateerde artikelen

Huis te koop Alphen aan den Rijn biedt volop mogelijkheden

Tips bij verhuizen: van rubberen stoeldoppen tot verhuisdozen

Waar kan je een badmeubel kopen?