2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Last van een rioolverstopping: de do’s en don’ts

De meeste mensen krijgen wel eens last van een rioolverstopping. Dit wordt veroorzaakt doordat de leidingen in de wc, wasbak of douche verstopt raken. Dit gebeurt wanneer er bijvoorbeeld voorwerpen in vast te komen zitten of vuilresten zich opstapelen. Het water kan daardoor niet meer goed weglopen. Ben je op zoek naar een ontstopper in Dordrecht? Lees hier alle do’s en don’ts.

Do’s

Herken op tijd de symptomen

Wanneer je last hebt van een verstopping zijn er een aantal manieren waarop je dat kan herkennen. Meestal zal het water niet meer goed weglopen. Er blijft dan water staan in de wc, wasbak of douche. Verder kan je een verstopping ook herkennen aan de nare lucht. Doordat het rioolwater niet meer door kan stromen, kan dit weer omhoog komen. Je ruikt dan een rioollucht in je huis.

Probeer het te voorkomen

Het beste is natuurlijk om de verstopping te voorkomen. Spoel dus alleen dingen door de wc die daar geschikt voor zijn. Wc papier is bijvoorbeeld prima, maar andere soort doekjes of sanitaire producten niet. Zorg er dus voor dat ook etensresten in de vuilcontainer terecht komen en niet in de wasbak.

Schakel een ontstopper in

Wanneer er toch een verstopping ontstaat, kan je het beste een ontstopper inschakelen. Een ontstopper kan namelijk het probleem vaststellen en deze ook meteen oplossen. Zo hoef je niet zelf aan de slag met middeltjes en heb je geen kans dat je de leidingen beschadigd. Voor een betrouwbarre ontstopper kan je terecht bij Goossens rioolservice.

Don’ts

Voorwerpen in de leidingen

Verstoppingen ontstaan meestal wanneer er voorwerpen in leidingen terecht komen. Let er dus goed op dat dit niet gebeurt. Spoel dus geen vuil, vet of eten door het afvoerputje heen, maar gooi deze op de juiste manieren weg.

Geen controles

Om verstoppingen te voorkomen is het ook belangrijk om de afvoer regelmatig te controleren en schoon te maken. Vooral bij de douche kunnen hier nog wel eens haren en zeepresten in blijven zitten. Wanneer deze te lang blijven zitten kan het verstopt raken.

Te lang wachten

Wanneer je denkt dat je last hebt van een verstopping, wil je vooral niet te lang wachten voordat je hulp inschakelt. Het water kan dan alleen maar nog meer omhoog komen. In de tussentijd kan je de wc of de douche dan ook niet gebruiken. Schakel daarom op tijd een ontstopper in die het probleem kan oplossen.

Gerelateerde artikelen

Goedkoop en snel je huis verkopen

Hoe kies ik het puikste matras?

Warmtepompboiler