• Je woning verkopen in Eindhoven

  2binsite

  Wil je jouw woning verkopen in Eindhoven? Dan komt er veel bij kijken. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden en daarbij ook jouw budget in het achterhoofd houden. Er zijn namelijk ook verschillende zaken die vanuit het eigen vermogen betaald moeten worden. Maar als eerste is het verstandig om te bekijken hoe je jouw woning het beste gaat verkopen en wat er allemaal geregeld moet worden. Want hoe kun je ervoor zorgen dat jouw woning verkopen een succes gaat worden? Na het lezen van onderstaande informatie weet jij precies wat je allemaal kunt verwachten.

   

  Jouw woning verkopen in Eindhoven zonder makelaar

  Jouw woning verkopen in Eindhoven begint met het bepalen of je de verkoop zelf gaat regelen of dat je gebruik gaat maken van een makelaar. Het kent allebei zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer je zelf jouw woning gaat verkopen, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw woning op meerdere plekken te vinden is. Zo kun je jouw woning op Funda plaatsen. Hier betaal je dan 100 euro voor, maar je moet tegelijkertijd de advertentie zelf schrijven en zorgen voor de beste foto’s. Doe je dit niet, dan zul je ook niet voldoende geïnteresseerden aantrekken. Ook moet je goed gaan bepalen voor hoeveel jouw woning te koop moet komen. Enig onderzoek is daarom wel een vereiste voordat je gaat beginnen.

   

  De moeilijkheden bij de verkoop 

  Jouw woning verkopen in Eindhoven zonder makelaar kan ertoe leiden dat je minder geld gaat krijgen dan je verwacht had. Het onderhandelen gaat je namelijk ook niet altijd goed af. Je laat je al gauw leiden door de verhalen van de kopers, waardoor je met hun mee gaat. Daarnaast heb je meerdere documenten die opgesteld moeten worden en waarbij het erom draait dat je dit zo secuur mogelijk gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan het koopcontract. Hierin moet staan voor welk bedrag de woning verkocht is en ook alle afspraken worden erin meegenomen. Als je dit allemaal zelf op gaat stellen is het aan te raden om er nog eens naar te laten kijken door een expert. Zo voorkom je dat de koop op een of andere manier gaat stranden.

   

  Een makelaar inschakelen voor meer hulp

  Jouw woning verkopen met behulp van een makelaar Eindhoven brengt meerdere opties met zich mee. Je kunt namelijk gaan kijken naar een klassieke makelaar, waar je langs gaat op kantoor om alles te bespreken. Deze makelaar kan gelijk alles uit handen nemen en weet ook precies wat er allemaal mogelijk is om zoveel mogelijk uit de woning te halen. Het fijne hieraan is dat je vaak nergens meer aan hoeft te denken. Echter moet je wel met kosten rekening houden. De makelaarskosten worden berekend op basis van courtage. Dit is een bepaald percentage van de verkoopprijs en kan dus ook hoog oplopen. Een woning van 200.000 euro levert een courtage van 2000 euro op, maar dit loopt dus steeds verder op met de prijs.

   

  Via internet jouw makelaar vinden

  Naast een klassieke makelaar behoort de internet makelaar ook tot de mogelijkheden bij het verkopen van jouw woning. De internet makelaars zijn gewoon via jouw laptop of smartphone te vinden en je bepaalt hierbij helemaal zelf hoeveel je uit handen geeft. Als je veel verstand hebt van onderhandelen en goed kunt schrijven, dan kun je bijvoorbeeld voor een goedkoop pakket gaan. Hierbij word je alleen geholpen met de juridische zaken en kun je de rest geheel naar wens uit gaan voeren. Bij een online makelaar kun je echter ook gaan kiezen voor meer hulp. In dit geval betaal je ook meer voor de diensten van de makelaar.

   

  Starten met de verkoop

  Een woning verkopen in Eindhoven is veel geregel. Zo moet je er in eerste instantie voor zorgen dat jouw woning op een goede manier online komt te staan. Daarbij moet de juiste vraagprijs gehanteerd worden. Dit gebeurt op basis van de taxatie. Je kunt hier dan net iets boven of onder gaan zitten, waardoor kopers eventueel kunnen onderhandelen over de prijs. Tevens moet je ervoor zorgen dat achterstallig onderhoud weggewerkt wordt. Hiermee voorkom je namelijk dat de eventuele kopers ver onder de vraagprijs gaan zitten. De investering kan jou daarom alleen maar meer geld opleveren tijdens de verkoop. Jouw kopers zijn namelijk al sneller geneigd om hoger te zitten met de prijs als er geen mankementen zijn aan het huis.

   

  De makelaar regelt al het papierwerk

  Uiteindelijk kun je jouw woning verkopen in Eindhoven door de bezichtigingen uit te voeren. Ook hier hoef je met behulp van een makelaar niets voor te doen. De makelaar leidt de potentiële kopers namelijk rond en zal veel over de woning vertellen. Ook achter de schermen wordt alles voor jou opgesteld. Het voorlopig koopcontract wordt opgesteld, de afspraken tussen de koper en verkoper komen op papier te staan en de onderhandelingen kunnen ook door de makelaar gedaan worden. De verkoop kan op deze manier veel sneller gaan verlopen en je hoeft er ook bijna niet meer naar om te kijken. Voor jou is het alleen nog een kwestie van de handtekening onder het contract plaatsen en wachten tot de koper aan alle voorwaarden kan voldoen. Een spannende tijd, die uiteindelijk beloond wordt met de verhuizing naar jouw nieuwe woning.

  Categories: Aanbiedingen

  Comments are currently closed.