• Inkoopbegeleiding bij import uit China, Vietnam en India

  2binsite

  Begin je binnenkort met het importeren van producten uit China, Vietnam of India? Dan zul je waarschijnlijk snel genoeg kennis maken met de Oosterse manier van zakendoen. In deze blogpost vind je meer uitleg over het belang van professionele inkoopbegeleiding bij het importeren uit China, Vietnam en India.

  Inkoopbegeleiding bij import uit China, Vietnam en India

  Zodra je begint met het importeren van producten uit China, Vietnam of India, is het belangrijk dat je gaandeweg een langdurige zakenrelatie kunt opbouwen met de leveranciers van je producten. Hieronder staan

  Professionele communicatie

  In landen zoals China is het bijvoorbeeld gewenst dat de communicatie tussen zakenpartners in het Chinees verloopt. Heb je moeite met de Chinese taal, dan vormt deze taalbarrière doorgaans een behoorlijk obstakel bij het creëren van langdurige zakenrelaties.

  Betrouwbaar zakendoen

  Mede dankzij de taalbarrière vinden er bij het importeren uit China, Vietnam en India foutieve onderhandelingen plaats over belangrijke zaken waaronder de prijs, verpakking, levertijd, transport en andere aspecten van het inkoopproces.

  Veel Westerse importeurs gaan ervan uit dat hun Chinese zakenpartner elke afspraak probleemloos aan de fabrikant zal doorgeven. In de praktijk verloopt dit vaak toch net anders dan verwacht. Zorg daarom altijd dat je tijdens het onderhandelen elk detail schriftelijk op papier hebt staan. Stel dat zich problemen voordoen bij de leverancier, dan heb je als Westerse importeur in ieder geval de gemaakte afspraken op papier staan.

  Juridische dienstverlening

  De Chinese manier van onderhandelen kan voor een Westerse importeur nogal verwarrend overkomen. Soms bedoelt iemand ja, maar zegt diegene in werkelijkheid nee. Bij gebrek aan ervaring, zorgt dit behoorlijk vaak voor miscommunicatie tussen importeurs en Chinese zakenpartners. Bij eventuele problemen tijdens het inkoopproces kan de juiste juridische dienstverlening een passende oplossing bieden.

  Ben je pas net begonnen met je nieuwe bedrijf en heb je hierdoor weinig tot geen kennis van het zakendoen in China? Bekijk dan vooral even de professionele inkoopbegeleiding van een externe partner zoals Coolen China.

  Categories: Zakelijk

  Comments are currently closed.