• Huis huren in Curaçao bij Century 21 Real Estate

  2binsite

  Er zijn veel verschillende soorten huizen die je kunt huren in Curaçao. De gemeentes in Curaçao hebben weinig huizen in handen. Dit houdt in dat je hier veelal zult moeten huren via een makelaar zoals Century 21.

  Hoe zit het proces in elkaar?

  In Curaçao lijkt het huurproces heel erg op die van Nederland. Zo wordt er bijvoorbeeld ook een maand huur als borg gerekend die samen met de eerste maand huur betaald moet worden. Het geldbedrag dat je als borg betaald krijg je natuurlijk wel na het huurcontract weer terug als er geen schade is toegebracht aan de woning.

  Het is in Curaçao vaak mogelijk om een groot huis of een groot appartement te huren voor een niet al te hoge prijs. De huizen zijn namelijk in Curaçao goedkoper dan in Nederland. Daarom kan het ook handig zijn om te kijken naar een emigratie naar Curaçao.

  Als je een woning hebt gevonden om te huren, is het wel handig om te zorgen dat je nutvoorzieningen hebt. In Curaçao is dit allemaal best makkelijk. Het wordt namelijk allemaal geregeld door één bedrijf. Huurwoningen zijn vaak voorzien van een soort prepaid systeem voor elektriciteit. Dit houdt in dat je dit constant moet opwaarderen als je meer elektriciteit nodig hebt. Als je gas nodig hebt op Curaçao moet je dit kopen in flessen. Het is namelijk niet mogelijk om gas af te sluiten.

  Huis huren op een resort in Curaçao

  In Curaçao hebben ze veel woningen die als resort verhuurd worden. Dit is vergelijkbaar met een Vereniging van Eigenaren in Nederland. Dit maakt dus ook dat je alles met je medebewoners moet onderhouden.

  Een resort heeft vaak meerdere onderdelen die je moet delen met andere bewoners. Hierbij moet je vooral denken aan gedeelde badkamers of een zwembad die bij het resort hoort. Er wordt daarom ook vaak verwacht dat je dit samen goed onderhoud.

  Elk resort heeft zo zijn eigen regels waar je je aan moet houden. Deze krijg je te lezen als algemene voorwaarden. Hier staat bijvoorbeeld in of je huisdieren mag en het gebruik van de buitenkant van het resort. Bezoek: https://century21numberone.com/nl/s/woonhuis/te-huur voor meer informatie. 

  Categories: Woningen

  Comments are currently closed.