2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe werkt een compressor?

Hoe werkt een compressor? Deze vraag wordt door velen gevraagd, zelfs degenen die bekend zijn met mechanica en luchtdruk. Luchtcompressoren comprimeren lucht of gas bij een hoge druk om een kleine ruimte te vullen. Compressoren hebben filters die perslucht houden van weggeblazen uit de tank. De druk in de tank kan tot 100 pond per vierkante inch bereiken.

Een cilinder (soms een accumulator genoemd) wordt in de tank geplaatst. Cilinderkoppen zijn op de cilinder geïnstalleerd om gecontroleerde luchtstroom in de cilinder mogelijk te maken. Wanneer meer gecomprimeerde lucht de cilinder bij een sneller tarief raakt dan het hoofd kan leveren, verlaat de hoofdbrekes en de perslucht de cilinder via een slang.

De druk in de slang is groot genoeg om water of andere verontreinigingen weg te trekken die in de lucht aanwezig kunnen zijn.

Een elektrische motor loopt de compressor. Deze motor stuwt de perslucht naar de verschillende delen van de apparatuur. Terwijl de lucht voorbij een filter beweegt, verwijdert het filter de ongewenste deeltjes uit de lucht. Dit laat schone lucht klaar om door het systeem te worden gecirculeerd. In sommige systemen duwt de ventilator de gecomprimeerde lucht langs de stroombegrenzers in de toevoerlijnen om de schone lucht in het systeem te duwen.

Hoe werkt een compressor? Om deze vraag te beantwoorden, moet u de manier begrijpen waarop een compressor werkt en wat het doel is. Wanneer de lucht wordt gecomprimeerd, duwt het de zuiger naar voren en veroorzaakt een zuigstroom die in de lucht in de compressortank trekt. Terwijl de zuiger naar boven voortduurt, duwt een ventilator de lucht uit de tank.

Om te berekenen hoeveel luchtdruk in de tank zit, moet u de druk van de stroom van lucht in de compressor weten.

De afvoer van de perslucht veroorzaakt de druk van de resterende lucht in de tank om af te dalen. Het kennen van de hoeveelheid lucht in de tank helpt u erachter te komen hoe de compressor werkt.

Hoe werkt een compressor? Het is een zeer gebruikelijke vraag van veel mensen die de innerlijke werking van een typische luchtcompressie-eenheid niet begrijpen. Leren over hoe luchtcompressoren werken is een geweldige manier om jezelf te leren over je eigen luchtcompressor en hoe het werkt. Nadat je meer hebt geleerd over hoe compressoren werken, wil je waarschijnlijk beginnen met het bouwen van je eigen compressor.

Koop de beste luchtcompressoren online op https://vanallesthuiszijn.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe de zon onze levens beïnvloedt in onze horoscoop

Het winnen van de loterij

Vakantielijstje voor op reis | Checklistvakantie.nl