2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Hoe weet ik of EMS fitness voor mij geschikt is?

Vraag jij je af of de EMS fitness training voor jou geschikt is? In principe is een EMS training voor iedereen die gezond is geschikt. Het is wel belangrijk dat je je gezond genoeg voelt om te sporten voordat je aan een EMS training begint.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en redenen waarom je niet mag trainen met EMS. Enkele voorbeelden wanneer je niet met EMS mag sporten zijn bij een verhoogd risico op trombose, bij hartritmestoornissen, bij epileptische aandoeningen, bij open huidziektes en verwondingen of wanneer je zwanger bent. Heb je griep of een botbreuk op een plek waar je eigenlijk met EMS wilde trainen? Stel de training in deze gevallen uit tot je weer helemaal hersteld bent.

Wat is EMS fitness?

EMS fitness is een super doeltreffende training waarbij door middel van elektrostimulatie de spieren een extra stimulans krijgen. Tijdens een EMS training draag je het bijbehorende stimulatiepak. Dit pak is verbonden aan een EMS apparaat. Op het EMS apparaat kan je zelf een training uitkiezen die past bij jouw wensen en doelen. Omdat er op het EMS apparaat van Stimawell 70 voorgeprogrammeerde programma’s staan zijn er voor alle doeleinden meerdere programma’s beschikbaar. Tijdens EMS fitness draag je het stimulatiepak en arm- en bandelektroden. Het stimulatiepak is voorzien van 12 elektrodeparen. Deze paren zijn goed verdeeld in het pak, zodat alle spiergroepen tijdens een training aangesproken kunnen worden. De arm- en bandelektroden zijn extra voor de arm- en beenspieren.

Met EMS fitness kan je de spieren in de volgende twaalf gebieden tegelijkertijd trainen: de bovenbuik, de onderbuik, de kuiten, de dijen, de bovenarm, de onderarm, de borst, de romp, de bovenrug, de rug, de billen en de lumbale wervelkolom.

Sporten waar en wanneer jij wilt

Het makkelijke van EMS training is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Je kan deze training namelijk gewoon thuis uitvoeren. Waar en wanneer jij dat wilt. Via een van de 40 ondersteunende video’s op het EMS apparaat kan jij precies zien welke oefeningen je tijdens jouw training moet uitvoeren.

Wil jij ook fit worden, sterker worden of afvallen vanuit huis? Bel dan met Stimawell op telefoonnummer 033-303 77 68 om het EMS apparaat en toebehoren te huren. Natuurlijk kan je ook terecht voor al je vragen. Wil jij je vragen liever op de mail zetten? Geen probleem, stuur je mail naar info@ stimawell-ems.nl.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl

Gerelateerde artikelen

Beste sporthorloge van 2020

Squashen: Wat is het en waarom is het goed voor je?

Squash: wat is het? | www.qss-squash.nl