• Hoe vandaag nog een site bouwen?

  Het is in 2020 moeilijk te weg te denken dat tegenwoordig iedereen ongeacht kennis niveau een website kan bouwen. Het kan zelfs met een gratis website maker. Maar, alleen omdat er gratis website-makers zijn, wil nog niet zeggen dat je zomaar iedere tool voor een website maken moet gebruiken. Ja, het is misschien gratis, maar je gaat natuurlijk veel tijd besteden aan het maken van de website. Stel dat je halverwege bent en het bevalt niet, dan moet je van website builder wisselen. Dit kan een best wel een gedoe zijn.

  7 stappen om een ​​gratis website-maker te kiezen

  1. Beslis over een CMS of webgebaseerde website-builder kiezen. Een CMS is een contentmanagementsysteem. Twee zeer populaire versies van een CMS zijn WordPress en Joomla. Beide tools zijn gratis en er zijn veel thema’s en website sjablonen om te gebruiken. Webgebaseerde website builders zijn services die volledig online zijn. Je krijgt een account, logt in en maakt vervolgens met behulp van slepen en neerzetten editors je eigen website. De meeste van deze services bieden gratis pakketten met upgrades.

  2. Indien je een CMS kiest, doe dan het volgende. Beslis welke hosting provider je wilt gebruiken. Onderzoek en kies een eigen domeinnaam. Registreer die domeinnaam bij een domein registrar. Koop eventueel een thema op Themeforest.net. Begin met het bouwen van jouw WordPress website. Als je hulp nodig hebt, dan is er een eindeloze hoeveelheid gratis informatie over WordPress en Joomla op Youtube en diverse fora te vinden.

  3. Als je een gratis website maker builder wilt gebruiken, doe dan het volgende:

  Ik kan je uit ervaring vertellen dat de meeste gratis website builders veel mogelijkheden bieden. Bepaal echter eerst wat voor een soort site je wilt. Denk aan een zakelijke website, persoonlijk blog of webshop. Bekijk eens wat je mooie website stijlen vind en doe wat ideeën op. Blader vervolgens door de sjablonen om te zien of wat tussen zit. 

  4. Bouw snel een prototype website. Of het nu gaat om CMS of een dienst voor het maken van websites, bouw een proto-type website. Vanzelfsprekend ben je op dit moment vastbesloten met WordPress of Joomla omdat je een hostingaccount hebt geopend. Als je echter een website builder gebruikt, bouw dan een snelle website van 2 tot 3 pagina’s en speel wat met de slepen en neerzet editor rond om te zien of deze aan uw behoeften voldoet.

  5. Hou toekomsite wensen in het achterhoofd. Met systemen als WordPress en Joomla kan je rijwel iedere type functionaliteit toevoegen die je maar nodig hebt . Voor een gedeelte daarvan moet je misschien eerst WordPress plug-ins / add-ons kopen. Dit is echter een schijntje aan kosten in vergelijking met het inhuren van een webontwikkelaar. Als je hebt gekozen voor een gratis service voor het maken van websites, kijk dan eens naar de upgrade mogelijkheden en hoeveel die upgrades op de lange termijn kosten. Dat gezegd hebbende is het gebruik van gratis website-builders is eenvoudiger en goedkoper dan een webdesigner inhuren.

   

  https://www.bestewebsitebuilder.nl/reviews/jouwweb/

  Categories: Electronica en Computers

  Tags: ,

  Comments are currently closed.