2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Hoe maak je zelf pesto?

Iedereen heeft wel eens van pesto gehoord. Pesto is een Italiaanse saus uit de streek Genua, Italië. Pesto wordt vaak gecombineerd met gerechten van pasta en is heel populair in het buitenland. In deze korte blog over zelf pesto maken leer je alles over de saus en hoe je het zelf maakt. Lees dus snel verder.

Wat is pesto?

Zoals eerder gezegd heeft iedereen wel eens van pesto gehoord, maar is het nu precies. Pesto wordt gemaakt met knoflook, zeezout, olijfolie, Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes en pijnboompitten. Deze ingrediënten worden fijngemalen en samen gevoegd in een vijzel. Een vijzel is een beker met een stamper. Daarom ook de naam pesto wat gestampt betekent. Pesto wordt door zijn smeuïge textuur ook veel bij pastagerechten gebruikt. In het buitenland wordt deze saus ook veel gebruikt om over kip, carpaccio of op toast gegeten.

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken kan een leuke bezigheid zijn en je kan variëren in verschillende soorten en smaken.  Als je bijvoorbeeld pesto wilt maken om te smeren moet je hem iets ruwer maken en minder olie toevoegen. Je moet in dit geval dan ook de ingrediënten minder fijn malen. Als je pesto wilt maken om als dipsaus of als smaakmaker in de sla te gebruiken. Dan moet je de ingrediënten heel fijn malen en veel olie gebruiken. Door dit te doen maak je een pesto met een fijnere en gladdere substantie.

 

Gerelateerde artikelen

Viswinkel in Scheveningen

Lekker gerecht maken

De Heideroos: restaurant, partycentrum en catering