• Het Oris-horloge

  2binsite

  Het merk Oris

  Oris is een, onder de kenners van horloges, bekend merk uit Zwitserland. Sinds de jaren 70 valt het merk onder de Swatch-groep. Oris heeft een geschiedenis van een ruime eeuw en heeft in die jaren al vele verschillende modellen horloges geproduceerd. Oris wordt doorgaans aangemerkt als een luxe merk, maar heeft ook een redelijke prijsvariaties tussen de verschillende modellen. Het is zodoende een merk met een breed aanbod.

   

  De verschillende Oris horloges

  Oris heeft zich gedurende loop van de vorige eeuw, net als enkele andere luxere horlogemerken, steeds meer toegelegd op het produceren van enkele specifieke typen horloges. Het gaat hierbij onder andere om de zogenoemde typen: diving, culture, aviation en motor sport. De horloges binnen deze categorieën hebben allen hun eigen kenmerken die weer in relatie staan tot de naam van de categorie. Zo zijn de horloges uit de diver categorie voorzien van een draaibare ring (bezel), die gebruikelijk is op horloges die toegepast worden in de duiksport. De horloges uit de categorie Aviation hebben op hun beurt weer een zeer kenmerkende wijzerplaat.

  Een Oris horloge aanschaffen

  Voor geïnteresseerden in het aanschaffen van een Oris horloge is het zeer aan te raden om zich eerst goed te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden van het merk. Kijk eens rustig rond in een juwelierszaak en vraag gerust of u enkele modellen mag vasthouden. Het aanvoelen van het model en het onderling vergelijken kan namelijk de doorslag geven bij een eventuele aankoop. Ook loont het de moeite om online te vergelijken omdat er prijsverschillen bestaan tussen de diverse aanbieders. Tot slot is er ook een levendige markt met betrekking tot gedragen horloges van het merk Oris. Het is zeker de moeite waard om ook op dergelijke platforms een kijkje te nemen.

  Categories: Dienstverlening

  Comments are currently closed.