2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Goed voorbereidt voor het theorie-examen

In Nederland is het theorie-examen een vast onderdeel van het rijbewijs. Dit onderdeel dient naast het praktijkexamen ook positief afgerond te worden. Om jezelf goed voor te bereiden op het praktijkexamen is het sterk aan te raden om de tussentijdse toets te voltooien. Deze toets geeft je namelijk een goed beeld van hoe het praktijkexamen eruit ziet. De stappen die worden doorlopen tijdens het praktijkexamen worden tijdens deze toets ook doorlopen.

Vrijstellingen voor het praktijkexamen

Daarnaast kun je vrijstellingen behalen tijdens de tussentijdse toets. Deze vrijstellingen gelden voor de speciale verrichtingen en voor het benoemen van de motoronderdelen. Door het halen van deze vrijstellingen hoef je op het praktijkexamen alleen nog maar te focussen op het rijden en niet ook nog te denken aan deze andere dingen.

Het theoriecertificaat halen

Sommige mensen vinden het moeilijk om het theoriecertificaat te halen. Zij kiezen er dan voor een spoedcursus autotheorie te volgen. Hierbij zijn de kosten voor het theorie-examen vaak inbegrepen. Het gaat dan in totaal om zo’n 150 tot 200 euro voor één cursusdag. Dit is natuurlijk best veel geld. Voor mensen die echt heel veel moeite hebben met om het theorie examen te leren is dit best een goede oplossing. Toch is het ook gewoon mogelijk om het theorie examen zelf te leren. Door het lezen van het theorieboek en het maken van een aantal oefentoetsen ben je vaak al prima voorbereidt. Mocht het nu echt niet lukken dan zou ik aanbevelen om eerst online naar wat tips en tricks te zoeken voordat er 150 tot 200 euro wordt uitgegeven voor een spoedcursus.

https://theorie-oefenexamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Picanto

Alles wat je moet weten bij het leasen van een Volkswagen Caddy

5 situaties waarin je het beste een nieuwe auto kunt kopen