• Elektronische huisbeveiliging: lees hier onze tips

  Wanneer u zich bezig houdt met huisbeveiliging zijn er een aantal belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. Lees hier onze tips voor betrouwbare elektronische huisbeveiliging zodat u met een veilig gevoel de deur uit kan. 

   

  Tip 1Wat is het doel van de beveiliging?

  Is het voldoende om inbrekers te verdrijven of heeft u bijvoorbeeld ook interesse om uw tuin of voordeur in de gaten te houden wanneer u weg bent (zoals op vakantie of op werk). Denk dan aan een beveiligingscamera die u kunt bedienen met een app.

  Tip 2 – Stroomuitval? Laat dit geen issue zijn

  Het kan natuurlijk gebeuren dat de stroom uitvalt. Een alarmsysteem waar u op kunt vertrouwen functioneert dan op een noodaccu. Problemen met de internetverbinding? Dan zal een betrouwbaar systeem via een simkaart overschakelen op het gsm-netwerk.  

  Tip 3 – Gebruik handige locaties voor alle componenten

  Het is belangrijk om de componenten op een geschikte plek te hangen. Denk hierbij dus aan de meest handige hoogte bij een camera en de beste hoeken voor bewegingsmelders. Denk ook goed na wanneer u wenst dat het alarm moet afgaan.   

  Tip 4 – Ga hackers tegen

  Vaak zijn goedkope of onbetrouwbare systemen redelijk simpel te hacken of onklaar te maken. Onderneem actie tegen dit soort digitale aanvallen en voorkom kwetsbaarheid hierin. Zorg altijd voor een beveiligde VPN-verbinding van uw alarmsysteem en bewaar inloggegevens en wachtwoorden op een handige en veilige plaats.

  Tip 5 – Sluit uw camerasysteem aan op een bemande meldkamer

  Wanneer u uw camerasysteem aansluit op een bemande meldkamer zijn er altijd professionals die over u en uw bezittingen waakt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen zij direct hulpdiensten inschakelen. Dit kan de politie of de brandweer zijn. De meldkamer kan meekijken met de camera’s om te zien wanneer er echt iets aan de hand is. Heeft de meldkamer de politie ingeschakeld? Dan worden deze beelden live doorgezet naar agenten op weg zijn zodat zij precies zien wat er op dat moment speelt in of om uw huis of bedrijfspand.

  Tip 6 – Elektronische beveiliging als aanvulling (i.p.v. vervanging)

  Een goede huisbeveiliging begint altijd bij uw eigen gedrag. Gaat u de deur uit? Zorg er dan echt voor dat alle ramen en deuren dicht en op slot zijn. Denk er ook aan als u bijvoorbeeld in de achtertuin zit om de voordeuren en ramen te sluiten. Gaat u slapen? Draai alle deuren op slot. Daarnaast is het mogelijk om het inbrekers extra dwars te zitten door anti-inbraakstrips, dubbelglas en goed hang-en sluitwerk. Elektronische beveiliging is een belangrijke aanvulling, maar zeker geen vervanging.  

  Investeren in elektronische huisbeveiliging kan ervoor zorgen dat u vertrouwen heeft in de kwaliteit van het aangeschafte systeem en daardoor fijner en meer comfortabel leeft.

  Bent u op zoek naar de beste alarm- en camerasystemen? Neem dan eens een kijkje op de site van Feenstra. Beveiligingsexperts die graag met u meekijken, meedenken en adviseren over de huisbeveiliging die het beste bij u past.   

  https://www.feenstra.com/huisbeveiliging/

  Categories: Alarmsysteem

  Tags: , , , ,

  Comments are currently closed.