• Een nieuwe CV kopen, waar moet ik op letten?

  2binsite

  Als u een loodgieter Amsterdam op bezoek hebt gehad voor een reparatie en te horen hebt gekregen dat een nieuwe CV-ketel kopen het verstandigste is, zit u misschien met uw handen in het haar. Een CV-ketel aanschaffen is namelijk niet goedkoop. Lastig is ook dat er qua merken en soorten CV-ketels behoorlijk veel keuze is. Hoe bepaalt u precies welk type CV-ketel het beste bij u past? We kregen enkele praktische tips van een gerenommeerde en ervaren loodgieter Amsterdam om op een slimme en doordachte manier de juiste beslissing te maken voor een CV-ketel. Gebruik deze tips, die we hieronder voor u hebben samengevat, als checklist om te bepalen welke ketel voor u de beste keuze is!

   

  Een combiketel of een solo ketel?

  Een van de eerste vragen die u zich moet stellen als u een nieuwe ketel wilt gaan aanschaffen via een erkende loodgieter Amsterdam, is of u een combiketel wilt kopen of een zogenoemde solo ketel. Een combiketel is bedoeld om niet alleen de woning te verwarmen via de cv, maar ook warm water aan te leveren. Kiest u voor een solo ketel, dan wordt deze alleen gebruikt om het huis te verwarmen. Tegenwoordig maken de meeste woningeigenaren gebruik van de combiketel. Dit alles-in-één-apparaat is namelijk naar verhouding het voordeligst in het gebruik en daarom het meest populair. Qua soorten combiketels is er veel keuze, dus u vindt altijd wel een geschikt model. Woningbezitters die het verwarmen van het huis en waterbronnen liever apart doen, kunnen naast een solo ketel een warmwaterboiler of een geiser laten plaatsen. Als deze toch al in uw woning zat, is dit een verstandige optie.

   

  Zorg voor een ketel met voldoende kracht

  Van groot belang is natuurlijk dat u over een CV-ketel beschikt die voldoende vermogen heeft om uw huis, bedrijf en het water voldoende en snel genoeg op te warmen. Niet elke CV-ketel biedt dezelfde hoeveelheid aan vermogen. Tegelijk is een te krachtige CV-ketel evenmin verstandig, omdat deze dan te veel energie verbruiken. Controleer bij de aankoop van een CV-ketel welk vermogen voor uw pand het meest geschikt en energievriendelijk is. Hieronder geven we aan de hand van de CW-waarde (het warmtecomfort dat de ketel biedt) een richtlijn om te bepalen welk type ketel een goede optie is in uw situatie.

   

  De juiste CW-waarde kiezen

  De CW-waarde geeft aan hoe comfortabel de CV-ketel is die je op het oog hebt. Er worden tegenwoordig waarden gebruikt die variëren tussen de CW 3 en CW 6. Ketels met een waarde van CW 3 waren vroeger vrij algemeen, maar zul je tegenwoordig minder snel aantreffen. Dat komt doordat deze ketels een vrij beperkt comfort leveren. Ze zijn bedoeld voor kleine appartementen en kamer en niet voor standaard woningen. Een CV-ketel die iets meer warmte biedt, is de CW 4 CV-ketel. Deze ketels zijn ideaal voor standaard tussenwoningen of hoekwoningen met een gewone (kleine) badkamer/douche en keuken. De CW 4-ketel is dan ook een van de meest gebruikte ketels in Nederland. Wil je net iets meer comfort en gemak, dan is een CW 5-ketel aan te raden. Deze ketel is goed bruikbaar als je een wat grotere woning hebt en een ruime badkamer met groot bad en/of stortdouche in je woning hebt. De meest luxe categorie ten slotte is de CW 6- ketel. Deze is geschikt voor grote vrijstaande huizen en villa’s.

   

  https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/

  Categories: Huishoudelijk

  Tags:

  Comments are currently closed.