2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Een huis kopen? Vergeet niet ook hierop te letten!

Ga jij voor het eerst – of niet voor het eerst – een huis kopen? Leuk! Of het nu een huis is waar je zo in kunt, of een huis waar je nog veel aan moet klussen, er komt altijd werk kijken bij een nieuw huis. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de staat van het huis en te onderzoeken welke onderdelen onderhoud nodig hebben. Het is verstandig hier goed op te letten, zodat je later niet ineens voor onverwachte zaken en kosten komt te staan! In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je een huis wil gaan kopen – misschien wel dingen waar je zelf niet zo snel aan had gedacht!

De locatie

Je bent misschien verliefd geworden op de binnen- en buitenkant van een huis dat je hebt gezien. Misschien ben je gevallen voor de grootte van het huis of voor de stijl. Maar: het allerbelangrijkst is het om ergens te wonen waar je je fijn voelt. De locatie van je woning is ontzettend belangrijk. Dit kun je namelijk nooit aan je huis veranderen. Een huis blijft staan waar hij staan. Kijk dus goed naar de locatie: ligt de woning bijvoorbeeld aan een drukke weg of vlakbij een vliegveld? Je wil geen last krijgen van lawaaioverlast. En zijn er voldoende scholen en winkels in de buurt? Dat zijn zaken om goed naar te kijken, voordat je het huis daadwerkelijk gaat kopen. Voor iedereen zijn deze wensen anders, dus bespreek dit ook goed met degene met wie je het huis gaat kopen. 

De muren

Kijk goed naar de muren van het huis dat je wil gaan kopen. Het kan namelijk voorkomen dat er scheuren in de muur zitten. Meestal is dit het geval bij wat oudere woningen. Hoewel dit niet hoeft te betekenen dat er iets met het huis aan de hand is, is het wel verstandig naar de reden te vragen. Soms kan het betekenen dat er wel serieuze problemen zijn. Een bouwkundige kan je hier vaak meer over vertellen.

Het dak

Het dak is ook een van de zaken waar je goed naar moet kijken wanneer je een huis wil gaan kopen. De meeste Nederlandse huizen hebben dakpannen op het dak. In principe gaan dakpannen lang mee, maar toch kan het zijn dat het nodig is de dakpannen op het dak te vervangen. Dat kan door verschillende redenen, bijvoorbeeld doordat de huidige dakpannen verouderd en daardoor broos zijn geworden. Maar ook kan het zijn dat je dakpannen moet vervangen wegens zwaar weer, zoals een heftige storm. Hierdoor kan het voorkomen dat er dakpannen van het dak zijn afgewaaid. Om lekkages of andere schade aan je huis te voorkomen, is het zaak de dakpannen te vervangen.

Gerelateerde artikelen

Een extra om de spieropbouw te bevorderen

Kortingscode Zalando ontvang 10% korting bij aankoop!

Accessoires bedrukken