2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Een bezoekje brengen aan Klein Curaçao

Wanneer je Curaçao bezoekt moet je ook een dagtrip naar Klein Curaçao doen! Klein Curaçao is het kleine broertje van Curaçao. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en je kan er het een en ander doen. Wanneer je het eiland nadert is een van de eerste dingen die je ziet de oude iconische vuurtoren van Klein Curaçao. Het kleine rotsachtige eiland valt niet snel op en werd vaak te laat gezien door schepen die het eiland passeerde. Hieronder lees je hier meer over. Lees dus snel verder!

De iconische en oude vuurtoren

Zoals je hierboven al kon lezen heeft Klein Curaçao een vuurtoren. Deze is in 1850 gebouwd, omdat veel schepen het eiland niet of te laat zagen. De vuurtoren is gebouwd om voorbij komende schepen te waarschuwen dat er een eiland was. De vuurtoren is echter wel vlak na de bouw door een orkaan vernietigd en is erna nog twee keer opnieuw gebouwd. Tegenwoordig wordt de vuurtoren niet meer gebruikt, maar trekt jaarlijks wel veel bezoekers.

Het strand van Klein Curaçao

Het mooiste en langste strand van Curaçao ligt op Klein Curaçao. Het eilandje heeft een parelwit strand en een azuurblauwe zee. Hierdoor is het water van Klein Curaçao ideaal om te snorkelen. Als je gaat snorkelen op het eiland zal je veel tropische vissen tegenkomen en als je geluk hebt zelfs zeeschildpadden.

https://curacao-trips.com/

Gerelateerde artikelen

Prachtig vakantiehuis in Javea

Heerlijke wintersport vakantie

Avontuurlijke vakantie met gezin – huttentocht in Oostenrijk of Dolomieten