2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Een app starterspakket of een professional?

Bouw zelf een app! Of toch niet?

U heeft de technische kennis om een eigen app te ontwikkelen. U wilt hier aan gaan beginnen, maar wanneer is het interessant om een app zelf te maken en wanneer besteed u dit uit?

De complexiteit van de app

Ga na wat voor app u wilt ontwikkelen. Is deze complex? Heeft u hier de kennis voor en is er genoeg budget? Een ingewikkelde app heeft drie kernfactoren: Multi-users, Workflow en Koppelingen. Multi-users zijn niet alleen meerdere gebruikers. Het zijn gebruikers die tegelijkertijd hetzelfde zien en eventueel de omgeving in de app kunnen aanpassen. Dat terwijl er meerdere mensen aan die app werken. Workflow gaat over datastroom. Hier wordt bepaald welke type gebruiker en/of proces stadium getoond moet worden. Daarnaast wordt er gekeken of dit type ook gebruikt kan worden op diverse soort apparaat. Hier zijn veel voorwaarden aan verbonden, daardoor wordt het erg ingewikkeld. Als laatst komen de Koppelingen aan bod. Eén koppeling is niet zo ingewikkeld, maar dit kunt u al snel uitbreiden door verschillende variaties. Bij een ingewikkelde Workflow maakt u gebruik van verschillende achterliggende programma’s of een ERP-systeem. Hierdoor heeft u meer koppelingen nodig en wordt uw App dus ingewikkeld.

Te ingewikkeld of toch niet?

Als u aan veel eisen moet voldoen, dan is de kans groot dat u de native talen voor Android en iOS in de app moet verwerken. Dit is erg arbeidsintensief en prijzig. Daarnaast moet u dit jaarlijks onderhouden. Xamarin biedt voor u de oplossing. Met Xamarin heeft u maar één codebase, hiermee kunt u apps publiceren in beide stores. U moet echter wel een programmeur zijn, als u het wilt snappen. Wanneer u met Xamarin werkt, heeft u minder programma’s als Power apps (Microsoft) en Google’s AppSheet. Bent u geen hardcore programmeur? Geen probleem er zijn ook andere systemen die u kunt gebruiken. Deze systemen worden ‘middleware, ‘no code’ of ‘low code’ genoemd.

De kosten van een app ontwikkelen

Het zou u misschien verbazen, maar als de app niet al te ingewikkeld is, kunt de ontwikkeling van de app het beste uitbesteden. Wanneer u er zelf mee aan de slag gaat, gaat er veel tijd in zitten. Voor u is een app ontwikkelen een heel nieuw project, terwijl een specialist hier dagelijks mee bezig is. Daardoor kan hij de app sneller bouwen en zullen de kosten laag zijn. Wij, bij Informapp, zijn de specialist in “middleware”. Wij kunnen een gratis prototype in een week leveren. Daarnaast leveren wij verschillende soorten apps in alle soorten vormen van output voor soms minder dan € 1.000. Wilt u meer informatie? Ga dan naar onze pagina: ”een app laten maken”.

https://www.informapp.nl/

Gerelateerde artikelen

Dakdekker en dakreparatie in Tilburg

Camping in Hoenderloo in de natuur

Loodgieter Voorburg, Leiden en Den Haag!