2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Dit kan je aflezen aan de ontlasting van je hond

Een hond is een geweldig huisdier, je kan er mee spelen, mee wandelen en hij is je beste maatje door dik en dun. Maar een viervoeter kan helaas niet praten, waardoor het lastig wordt om aan te geven als hij of zij zich niet zo lekker voelt. Gelukkig kan je het merken aan bepaalde symptomen, zoals de ontlasting. Als de ontlasting zeer dun is, dan weet je dat de hond last heeft van bijvoorbeeld zijn maag. Maar het kan helaas ook nog erger worden. Dunne ontlasting kan namelijk zorgen voor een ontsteking. Wij gaan hier meer informatie over geven verder in de blog. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door!

 

Ontstoken anaalklieren 

Dunne ontlasting kan uiteindelijk zorgen voor ontstoken anaalklieren, maar hier komt natuurlijk wel meer bij kijken. Zie jij dat je hond het achterwerk gebruikt als vervoermiddel, door op de grond te gaan rijden, dan is dat een teken dat de anaalklieren je hond in de weg zitten. Hoe grappig het rijden er ook uitziet, weet dat je lobbes dan jeuk heeft en jij als baasje in actie moet komen om je trouwe vriend te helpen. Er is gelukkig nog een symptomen waar je aan kan merken dat je hond last heeft van anaalklieren hond, dit is namelijk het likken van zijn of haar achterste.

Bel de dierenarts op

Bij zichtbare problemen met de anaalklieren hond is het sowieso aan te raden om naar de dierenarts te gaan. Deze problemen zijn:

  • zwelling rond de anus

  • roodheid van het achterwerk

De dierenarts kan de anale zakken met de hand legen en dan kijken welke behandeling nodig is. Om het probleemgebied tot rust te brengen is het aanbrengen van een zalfje een goed idee. Is de situatie al verder gevorderd, dan zal antibiotica worden toegepast om de boel weer tot bedaren te krijgen.

Meer informatie nodig?

Je hond goede natuurlijke voeding geven, kan voorkomen dat deze problemen rond de anus optreden. Een goede vertering van de brokken zal zorgen dat je hond een stevige drol produceert. Hierbij werken de anaalklieren op hun best en veroorzaken ze geen geklier. 

https://nl.bellfor.info/

Gerelateerde artikelen

Fietsaccu reviseren

Populaire soorten roeiboten

Zo koop je een nieuwe binnendeur