2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

De voordelen van een eigen spa

Wanneer je weleens naar een spa bent geweest, herken je ze vast wel: een whirlpool, jacuzzi, kruidenbad of sauna. Vandaag de dag hoef je niet per se meer naar een wellnesscentrum, maar kun je ook gewoon thuis in je eigen achtertuin genieten. Wij gaan het hier hebben over de voordelen van een eigen spa, want deze zijn er zeker. 

Gemakkelijk

Iets wat snel duidelijk is, is dat het heel erg gemakkelijk is wanneer je thuis een spa hebt. Je hoeft nergens naartoe en kunt gewoon lekker thuisblijven. Geen parkeergeld, entree voor het zwembad of de sauna, je tas inpakken en verspilde reistijd. Ook hoef je geen rekening te houden met tijden, want jouw eigen spabad van Waterwellness heeft geen sluitingstijden. Dit is heel fijn natuurlijk!

Hygiëne 

In openbare wellnessgelegenheden zijn veel verschillende mensen waarbij je jezelf misschien afvraagt hoe het zit met hun persoonlijke hygiëne. Dit is niet prettig om over na te denken. Dat probleem heb je helemaal niet meer met een eigen spa. Doordat jij zelf precies weet wie er gebruik maakt van de sauna of het bad, heb je de volledige controle over de waterkwaliteit en de andere zaken die te maken hebben met hygiëne. 

Lekker veel privacy

In een groot wellness complex zitten er vaak nog andere mensen bij je in bad of in de sauna. Dat is natuurlijk niet het geval wanneer de sauna of dat bubbelbad bij jou in de tuin staat. Je kunt dus lekker in alle rust genieten van de spa. Jij bepaalt wie je uitnodigt en wie niet. Wanneer je te maken hebt met inkijk vanaf de buren, zou je eventueel extra beschutting kunnen maken, zodat je ook uit hun zicht kunt blijven. 

Jouw persoonlijke voorkeur 

Eucalyptus is ideaal voor wanneer je verkouden bent en je luchtwegen verstopt zijn, maar wanneer je niet verkouden bent en gewoon lekker een ander geurtje wilt om te ontspannen dan kan dat ook. Voeg dan gewoon lekker wat lavendel- of jasmijngeur toe. In een openbare wellness heb je hier zelf geen keuze in. Dit kan alleen in je eigen spa. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Energiezuinige elektrische boilers van DAT maken het verschil.

Vtight voor de intimiteit van de vrouw