• De trading bot: een zegen of een vloek?

  2binsite

  Als jij veel met cryptocurrency’s werkt, dan heb je ongetwijfeld gehoord van de trading bots. Deze algoritmische handelsprogramma’s kun je zo instellen dat ze jouw zaken waarnemen terwijl jij iets anders aan het doen bent. Soortgelijke programma’s worden ook op de traditionele handelsmarkt wel toegepast, maar omdat de cryptomarkt altijd open is, zijn ze daar veel populairder. Het klinkt ideaal: een programma dat voor jou als een soort van automatische piloot fungeert terwijl jij werkt, slaapt of boodschappen doet. Hier lees je over de voor- en nadelen van dit soort software en kun je zelf beslissen of het voor jou te overwegen valt.

  Trading bots hebben vele voordelen

  Als je werkt op een markt die altijd open is, dan krijg je weinig rust. Voor slaap heb je geen tijd, want een goede koop of verkoop kan in seconden weer verdwijnen. De cryptomarkt is bijzonder wisselvallig. Door een trading bot aan te zetten kun je even tijd voor jezelf nemen. Daarnaast zal deze exact opvolgen wat jij hem hebt opgedragen, zonder dat emoties of vermoeidheid een rol spelen bij het maken van een beslissing. Je kunt de trading bot dus ook nooit de schuld geven en je blijft zelf verantwoordelijk voor je acties.

  Er zijn ook risico’s verbonden aan trading bots

  Natuurlijk is dit erg handig en geven trading bots jou de mogelijkheid 24/7 te handelen in je valuta’s. Echter, als je een verkeerde instelling doorgeeft, of er is een foutje gemaakt in de programmering, dan kan dit resulteren in een reeks verliezen. Het is ook beter om de crypto bot niet te lang aan te laten staan, omdat je acties moeten worden aangepast aan de veranderende markt. Wat je vandaag zou doen, is morgen alweer compleet anders en de trading bot kan hier zelf niet op inspelen.

  Wel of geen algoritmische handelssoftware aanschaffen?

  Het is aan jou om te beslissen of dit soort software je kan helpen. Bij Smart Crypto Bot kun je het eerst 7 dagen gratis uitproberen voordat je een beslissing moet maken. Als jij deze software als een hulpmiddel kunt zien en niet als een wonderprogramma dat je rijk gaat maken, dan kun je er veel voordeel uit halen. Het is net alsof je iemand hebt die het even waarneemt als je weggaat of een pauze neemt. Je kunt je positie op de markt met een trading bot versterken, zo lang je de instellingen goed hebt gezet. Probeer het daarom eerst een paar dagen uit, dan kun je voor jezelf bedenken of trading bots voor jou een zegen of een vloek zijn.

  https://www.smartcryptobot.com/

  Categories: Financieel

  Tags:

  Comments are currently closed.