• Campertips West-Amerika

  Per camper door Amerika een prachtige manier om het land te ontdekken. Je moet echter wel met wat zaken rekening houden. Wij zetten deze graag voor je op een rij in dit artikel.

   

  Een strategisch begin- en eindpunt

   

  De meesten van ons zien Los Angeles en San Francisco automatisch als het ideale vertrekpunt voor een rondreis door het westen van Amerika. Het nadeel van deze steden is dat het vrij drukke luchthavens zijn en ook een grote afstand moet afleggen voordat je bij de nationale parken aankomt. Wat wij aanraden is vliegen op Las Vegas, Salt Lake City of Denver wanneer je de Southwest wilt ontdekken. Wanneer je naar de Northwest wilt raden wij aan op Portland of Seattle te vliegen.

   

  Op tijd boeken

   

  De exacte prijs voor het huren van een camper is eigenlijk niet te zeggen. De tarieven worden namelijk gebaseerd op vraag en aanbod en kunnen daardoor per week van elkaar verschillen. Vroeg boeken loont vaak wel, een jaar van tevoren boeken is zeker niet uitzonderlijk.

   

  Veilig op de weg

   

  We raden altijd aan om je van tevoren goed in te lezen over het verkeerd in Amerika. Elk land kent wel andere regels, zo mag je in Amerika bijvoorbeeld links en rechts inhalen. Ook kan het lonen om met een achteruitrijcamera te rijden op de camper. Op de site van de verhuurder kun je terugvinden of je een camper met een achteruitrijcamera set krijgt.

   

  Haalbare afstanden

   

  De Verenigde Staten lijken wel gemaakt voor het reizen met een camper. Je hebt er ontzettend brede wegen, ruime parkeerplaatsen en je kunt overal bij RV dumps je afval kwijt. Let wel op dat het een erg groot land is en je de afstanden dus echt niet moet onderschatten. Je komt heel veel fotostops tegen en voor je het doorhebt ben je pas met zonsondergang op je bestemming. Het is veel beter om in één dag 400 kilometer af te leggen dan elke dag 250 kilometer af te leggen naar een nieuwe plek.

   

  https://www.vanzwitserland.nl/

  Categories: Vakantie

  Tags: ,

  Comments are currently closed.