• Britse groep wint ontwerpprijs voor vleugel die de CO2-uitstoot van vliegtuigen vermindert

  2binsite

  Britse groep wint ontwerpprijs voor vleugel die de CO2-uitstoot van vliegtuigen vermindert

  Een in Belfast gevestigde groep achter een creatieve vliegtuigvleugel die de lozingen van zakelijke vervoerders afsnijdt, heeft een hoge ontwerpprijs gewonnen, in een echt noodzakelijke lift voor een industrie die wordt geteisterd door kwetsbaarheid over de Brexit en de taken van Donald Trump. 

  De Noord-Ierse back-up van de Canadese vliegtuigproducent Bombardier stond in 2017 voor de conclusie toen de Amerikaanse president maatregelen nam om de hervormende heffingen van 292 procent op zijn C-arrangement vliegtuig te forceren.

  Hoe het ook zij, donderdag won de organisatie de MacRobert Award voor zijn vleugel van koolstofcomposiet, die 10 procent lichter is dan andere metalen opties.

  De composietvleugels van Bombardier werden voor het eerst gebruikt in 2013 en worden gemaakt met behulp van een procedure genaamd pitch move imbuement (RTI), die minder materialen en vitaliteit gebruikt dan verschillende strategieën voor het maken van koolstofcomposietvleugels.

  Door de innovatie kunnen vliegtuigen bovendien verder vliegen met minder brandstof, waardoor de uitstoot van koolstof en stikstofdioxide wordt verminderd. Zakelijke luchtvaart groeit snel en verbeteringen in de milieuvriendelijkheid van reizigersvliegtuigen worden als urgent beschouwd in de strijd tegen veranderingen in het milieu.  Met de miljoenen vliegtuigen die boven ons hoofd vliegen is dat een flinke reducering!

  De nieuwe strategie is het gevolg van een belang van £ 520 miljoen in het vliegtuigvleugelprogramma van Bombardier – het grootste interne belang ooit in Noord-Ierland.

  De organisatie zegt dat ongeveer 200 providers in het VK op legitieme wijze zijn verbonden met het programma in de buurt van tal van andere via het voorraadnetwerk.

  De Europese luchtvaartmammoet Airbus, die de vleugels in zijn vliegtuig gebruikt, heeft gewaarschuwd dat zijn aandelenketens door de Brexit gigantisch worden verstoord.

  Guillaume Faury, de CEO van het bedrijf, zei in mei dat Airbus “in het VK moet blijven” nadat de natie de uitwisselende coalitie heeft verlaten, maar zijn voorouder Tom Enders waarschuwde in januari dat een rommelige Brexit de organisatie zou kunnen dwingen om “kwetsende keuzes” te maken .

  Dr Dame Sue Ion, zetel van de Royal Academy of Engineering’s die een beslissing neemt over het bestuur, prees Bombardier om zijn vooruitgang.

  ‘De composietvleugel van Bombardier weerspiegelt hoe grootsheid in het ontwerpen van vliegtuigen voordelen biedt voor zowel de samenleving als de aarde’, zei ze.

  “Tijdens een periode van kwetsbaarheid voor het bouwnetwerk van Belfast, vertrouwen we erop dat deze eer hen de algemene erkenning geeft die ze verdienen.”

  https://flight-tracking.org/

  Categories: Vervoer en transport

  Comments are currently closed.