2Binsite Artikel Website
Image default
Dieren

Afscheid nemen van je huisdier

Helaas wordt er zelfs vandaag de dag nog heel lacherig gedaan over het verliezen van huisdieren. Toch zijn het alleen de mensen die nog nooit een huisdier hebben gehad die uitspraken doen als “Dan neem je toch een nieuwe?”. Wat deze mensen niet weten is dat het rouwen om een dier gelijk staat aan het rouwen om een mens. Het is daarom belangrijk dat er meer aandacht wordt gegeven aan hoe je het beste kunt omgaan met de rouw van je huisdier.

 

Tijd heelt alle wonden

Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is. Het verwerken van het verlies van je huisdier gaat nu eenmaal een lange tijd kosten. Gemiddeld zo’n 8,5 maand aan verdriet tot je op het punt van acceptatie komt en het verwerkt hebt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je daarna nooit meer verdriet zal ervaren. De verdrietige gevoelens kunnen altijd opduiken, het is dan wel zo fijn om iets te hebben om aan vast te houden. Een halsbandje, favoriete speeltje of pootafdruk kan al veel steun bieden. Dan zijn ze toch een beetje bij je.

 

As in glas

Na het overleiden van je huisdier heb je drie opties. Zo kun je ervoor kiezen om je huisdier te laten cremeren, begraven of achterlaten bij de dierenarts. Heb je ervoor gekozen om je huisdier te laten cremeren dan moet je een plekje uitzoeken voor het as. Twijfel je omdat je een urn zo kil uit vindt zien? Dan is as in glas een perfecte uitkomst. Door as in glas te verwerken heb je een prachtig aandenken aan je geliefde huisdier, groot of klein van stuk.

 

 

https://www.nan-design.nl/as-sieraad/

Gerelateerde artikelen

Landbouwzout – het onmisbare ingrediënt in de agricultuur

Ongediertebestrijding

Boilies kopen