• Aanschaffen van tuinmeubelen

  Het hoeft geen voorjaar te zijn, om tuinmeubelen aan te schaffen. In de zon en uit de wind is het buiten ook in een zachte winter goed uit te houden. En waarom geen winterbarbecue organiseren? Er bestaat voor tuinmeubelen heel veel keuze. De tuingrootte is een belangrijke factor. En wat doe je met je tuin? Zit je graag buiten? Heb je een zwembad? Als je een kleine tuin hebt en je zit niet echt vaak buiten, dan heb je misschien een voorkeur voor tuinmeubelen die je kunt stapelen en/of vouwen. Bij een grote tuin wil je misschien iets meer permanents. Als je een zwembad hebt, wil je waarschijnlijk niet alleen zitten, maar een kleurtje krijgen in de zon en dus ook kunnen liggen. Dan zal je ook wel met natte zwemkleding gaan zitten of liggen.

  Keuze uit materialen

  Qua materialen voor je tuinmeubels kan je onder meer kiezen uit kunststof, hout, bamboe en metaal.

  Kunststof

  In het geval van kunststof praten we doorgaans over stapelstoelen en tafels die je uit elkaar kunt halen. Handig als je een kleine tuin hebt en/of flexibel wilt zijn. Je breidt heel gemakkelijk het aantal stoelen en tafels uit. Met de weersbestendigheid zit het wel goed, alhoewel een scherpe zon voor weinig spullen echt goed is.

  Hout

  Houten tuin meubels zijn doorgaans sfeervoller dan die van kunststof. Ze kunnen opklapbaar zijn, maar nemen dan doorgaans meer plaats in dan kunststof tuinmeubels. Maar als je ze toch buiten wilt laten staan, dan wordt de keuze wat breder. Bij buiten laten staan, zijn vaste meubels wellicht een betere keuze, omdat ze doorgaans wat steviger zijn. Een nadeel vergeleken met kunststof meubelen is dat houten onderhoud vereisen. En hout is ook wat duurder dan kunststof.

  Bamboe

  Voor bamboe tuinmeubels geldt in grote lijnen hetzelfde als voor houten. Echter omdat het materiaal licht, buigzaam en stevig is, zijn er meer vormen mogelijk. Een aardig voorbeeld zijn hangstoelen. Alhoewel die stoelen ook van andere materialen worden gemaakt. Bamboe zal af en toe met lak of olie moeten worden behandeld.

  Metaal

  Metalen tuinmeubels zijn relatief zwaar en daarom vooral geschikt als vaste tuinmeubels. Ze worden niet gemakkelijk omver geblazen, kunnen uiteraard goed tegen een stootje en zijn weersbestendig, maar hebben natuurlijk wel af en toe een verfje nodig.

  Waar kopen

  Tuinmeubels kunnen in diverse typen winkels worden aangeschaft, van gespecialiseerde winkels tot warenhuizen. En natuurlijk kunnen ze tegenwoordig ook van online winkels worden besteld. Als je het leuk vindt om in winkels rond te neuzen, en zaken goed te bekijken, dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Afhankelijk van waar je woont, zul je er dan wel een stukje voor moeten reizen. Door de opkomst van online winkels neemt ook voor tuinmeubels het aantal fysieke verkooppunten af. Online kun je natuurlijk in weinig tijd veel verschillende tuinmeubels op een beeldscherm bekijken. Het bestelproces is doorgaans heel simpel.

  Categories: Bedrijven

  Comments are currently closed.