• 5 Belangrijke punten over Identity Acces Management

  2binsite

  Steeds meer bedrijven en organisaties zijn op een bepaalde manier bezig met Identy & Acces Management. Het wordt dan ook een steeds belangrijker onderwerp, vooral voor grote organisaties met veel personeel. Wij brengen je graag op de hoogte van de belangrijke punten en voordelen van IAM.

  Goede beveiliging

  Het is een angst van veel bedrijven, een inbreuk op de systemen en gegevens die aanwezig zijn binnen het bedrijf. Gelukkig heb je door IAM een stuk minder last van dit soort problemen. Dit komt vooral doordat het beheren van gegevens en gebruikers een stuk veiliger en effectiever gedaan wordt. Alleen mensen die toegang ergens tot horen te hebben, hebben ook daadwerkelijk deze toegang en verder kan niemand anders ergens in of bij.

  Wetten en regels

  Als bedrijf moet je voldoen aan allerlei wetten en regels als het gaat om het omgaan met gegevens van zowel personeel als klanten. Door het beveiligen van deze zaken door middel van IAM voldoe je direct aan deze wetten en regels. 

  Automatiseren van administratieve taken

  Het uitvoeren van de administratie kan een behoorlijke taak worden. Gelukkig kun je door middel van identity acces management bepaalde zaken aan elkaar koppen, dit maakt alles een stuk eenvoudiger. Zo kun je gegevens van een HR systeem direct koppelen aan andere processen en systemen waardoor er minder kans is op fouten van mensen en de werkdruk wordt ook nog eens minder door het vereenvoudigen van deze zaken. 

  Het kostenplaatje

  Het beveiligen van gegevens, processen en andere zaken, kan behoorlijk in de kosten lopen wanneer je dit goed wilt inrichten. Bij IAM valt dit wel mee, alles is zo efficiënt en goed ingericht dat de kosten relatief gezien eens stuk lager liggen. 

  Al met al kunnen we dus zeggen dat er een hoop voordelen zijn wanneer je als bedrijf aan de slag gaat met IAM.

   

   

   

  Categories: Dienstverlening

  Comments are currently closed.