2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

2 koloms hefbrug voor in uw garage

Hoe werkt een autobrug

De meest voorkomende aandrijvingen

De drie meest voorkomende soorten aandrijving voor een autobrug zijn hydraulisch, pneumatisch of met het spindelsysteeml.

De hydraulische autobrug

De hydraulische 4 koloms hefbrug en de 2 koloms hefbrug werken met een hydraulische cilinder die verbonden is met de kolommen. Wanneer deze eenheid olie in de leiding pompt, gaat de cilinder open en stijft de lift. Een dergelijke hydraulische aandrijving is niet alleen te vinden in een 2 koloms hefbrug, maar ook in schaarliften en ramsliften.

De spindellift

Dit is een klassieke onder de hefplatforms. In elke kolom bevindt zich een spindel. Dit is een lange schroef met schroefdraad waarop de hefwagen met steun en de veiligheidsmoer zit. Het hefplatform beweegt op en neer door de spindel te draaien.

Pnematische liften

Deze liften zijn perfect voor spuiterijen omdat er geen met olie vervuilde lucht aanwezig is. Hier wordt een balg opgeblazen die ervoor zorgt dat het platform omhoog gaat.

De belangrijkste redenen waarom je een kwaliteitslift moet kopen

Als je nu een 4 koloms hefbrug koopt of een 2 koloms lift, je gaat ervan uit dat die jarenlang meegaat, rekening houdend met de investering die je doet. Dit zijn de belangrijkste elementen waar je rekening moet mee houden bij de aankoop:

Grondstoffen

Voor een lange levensduur van de lift, moet je beginnen met een grondstof van hoge kwaliteit. Een lift produceren met een grondstof van lage kwaliteit is als gebruikte olie of olie van lage kwaliteit gebruiken bij het verversen van de olie, een beetje zinloos en geen goede voorwaarde voor een lange levensduur van de uitrusting.

Lassen

Merkfabrikanten laten hun liften door robots lassen. Dit garandeert hoogwaardige lassen en vakmanschap van hoge kwaliteit voor elk vervaardigd platform. Chinese platforms worden dikwijls met de hand gelast, onder welke arbeidsomstandigheden hier niet bekend is en kwaliteitsverschillen in de lassen, die worden veroorzaakt door vermoeidheid of eentonig werk, vormen een niet te onderschatten gevaarlijk punt.

Levering van reserveonderdelen

Naarmate de autolift ouder wordt zullen er van tijd tot tijd reserveonderdelen nodig zijn. Veel merkfabrikanten garanderen een lange levering van reserveonderdelen, soms tot wel 30 jaar. Als je een kwaliteitsvolle autolift koopt, kun je er zeker van zijn dat je er nog tientallen jaren plezier van zult hebben.

https://leenvandenberg.nl/

Gerelateerde artikelen

Fefco 0215 gebruiken voor uw webshop

Goede taxi in Nijmegen

Een Excel cursus kan u helpen bij uw statistiek examen!