2Binsite Artikel Website
Image default
Mode en Kleding

Gepersonaliseerde sieraden, wat zijn de mogelijkheden?

Sieraden hebben vaak een bijzonder verhaal. Van wie heb je het gekregen, waar heb je het gekocht en wat is de betekenis erachter? Het maakt zo’n armband of ketting extra speciaal, zeker als er een tekst, symbool, datum of een naam op staat. Zulke gepersonaliseerd sieraden zijn er in heel veel verschillende vormen en maten. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Met de hand gestempeld

Heel erg in momenteel is het stempelen van sieraden. Dat gebeurt met slagstempels en een hamer. De letters, cijfers of symbolen worden met kracht in het metaal geslagen en laten een diepe indruk achter. Dat is erg mooi als je bijvoorbeeld als kraamcadeautje een baby armbandje met naam wil laten maken. Je kan de voorletter of de hele voornaam van de kleine op een zilveren plaatje laten stempelen. En dat wordt dan aan het armbandje bevestigd. Zo’n persoonlijk sieraad bewaart men ook voor later, het is een echt aandenken aan de babyperiode.

Machinaal gegraveerd

Iets minder persoonlijk is het machinaal graveren. Stap een willekeurige juwelier binnen en je kan er een naam op een bedeltje of een sieraad laten graveren. Graveren is wat minder diep dan stempelen en kan op den duur ook wat uit het sieraad gaan slijten. Het is wel heel precies en nauwkeurig omdat het met een computer gedaan wordt. Dus als je van strak en recht houdt, dan is het wel extra mooi om het daarmee te laten doen. Meestal moet je dan wel het sieraad ook bij die juwelier kopen en kan je niet zomaar elk oppervlak laten graveren. Laat je vooraf goed inlichten wat de kosten en de mogelijkheden zijn.

Samenstellen van verschillende onderdelen

Ten derde is een combinatie van verschillende onderdelen mogelijk. Het idee van een soort bedelarmband of ketting waar je verschillende bedels aan hangt. Denk aan geboortesteentjes of naambedels. Als je her en der verschillende van deze hangers verzamelt en ze bundelt aan een grove schakel, dan krijg je vanzelf een heel persoonlijk verhaal: jouw verhaal.

Het geeft weer wie je bent, waar je geweest bent en wat je mooi vindt. of wanneer je geboren bent, zoals het geboortesteentje aangeeft. Dit soort persoonlijke sieraden kun je gedurende de jaren steeds verder aanvullen en uitbreiden. Het wordt echt een bijzonder stuk dat je zeker een belangrijk plekje thuis geeft en het liefst heel vaak draagt. Je zou elke verjaardag een nieuwe bedel kunnen vragen. Dat is leuk om te geven en je hebt er meteen een mooi doel voor.

Kies welke manier het beste bij je past, er is geen goed of fout. Slagletter sieraden zijn heel persoonlijk, graveren extra netjes en zelf samenstellen heel afwisselend.