2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Het kiezen van de juiste kleur raambekleding

Ben je een risiconemer voor je interieur? Het kiezen van een raambekleding kleur die juist is kan een van de meest leuke en toch meest moeilijke beslissingen die je zult maken bij het uitzoeken van raambekleding. Moet je iets neutraals kiezen of een risico nemen met een trendy patroon dat over een paar jaar gedateerd kan zijn?

Vrees niet meer! We hebben 5 tips om je te helpen bij het kiezen van raambekleding waar je nog jaren van zult houden.

1. Overeen laten komen met je kozijnen

Een strategie die vaak gekozen wordt is het afstemmen van de jaloezieën op de kleur van de raamkozijnen. Aangezien de meeste sierlijsten wit of gebroken wit zijn, kan het niet misgaan met deze neutrale look, en je zult gegarandeerd niet in botsing komen met andere decoraties. Kies deze optie als je niet wilt dat je ramen het middelpunt van de kamer vormen. Dit een klassieke look die niet snel uit de mode raakt.

2. Matchen met de kleur op de muur

Jaloezieën in de kleur van de muur zijn nog steeds veilig, maar maken een beetje meer een stijlstatement. Tone-on-tone looks zijn in grote mate in stijl en dit is een makkelijke manier om de trend te omarmen. Als alternatief kunt je ook een paar tinten lichter gaan dan je muurkleur voor een samenhangende look die niet te zwaar aanvoelt.

3. Match met vloeren of andere bestaand interieur

Hebben prachtige houten vloeren, tapijt of kasten? Het afstemmen van raambekleding op andere afwerkingen of meubels is een geweldige manier om natuurlijke houttinten aan uw ramen te geven. Houten jaloezieën hebben een breed scala aan natuurlijke kleuren en beitsen die een aanvulling kunnen vormen op elke decoratieve stijl.

Voor stoffen raambekleding kun je ook materialen koppelen aan accessoires zoals kussens, boeken, vloerkleden of accentstoelen om die kleuren te laten knallen. Je kunt ook proberen te matchen met een favoriet vloerkleed of stoffen bank met een mooie warme tint.

4. Kies een contrasterende kleur

In een witte of neutrale kamer maakt een gedurfde kleur echt een statement en verbindt de kamer met elkaar.

Deze look werkt echter net zo goed met neutrale als effen kleuren. Een houten jaloezie in een donkere beits of een moderne zwart rolgordijn in een anders lichte kamer zal een statement maken, terwijl het toch klassiek aanvoelt.

Denk aan houttinten met een contrasterend gordijn om een raam nog meer in het middelpunt te plaatsen. Het koppelen van een gewaagde kleur met een neutrale laag zal helpen om sterke kleuren meer in een ruimte te laten opgaan.

5. Grootte van de kamer

Is je kamer klein? Het kiezen van een lichtere kleur voor je ramen kan een ruimte helderder, groter en opener doen aanvoelen. Donkere kleuren op kleine ramen kunnen een ruimte nog kleiner doen aanvoelen. Dus als je twijfelt, vergis je dan niet en kies voor een lichte kleur.

Maar voor grotere ruimtes of kamers met veel ramen, overweeg een donkerdere kleur om diepte toe te voegen en een ruimte gezelliger te laten aanvoelen. Als je grote ruiten hebt zoals een schuifpui, bedenk dan ook hoe de kamer eruit zal zien als de jaloezieën of zonnewering dichtgetrokken worden en hoeveel van die kleur je dan gaat zien.

https://www.raamdecoratie.com/